Президентът на Армения Вахагн Хачатурян награди Атанас Зафиров с медал

...
Президентът на Армения Вахагн Хачатурян награди Атанас Зафиров с медал
Коментари Харесай

Президентът на Армения награди Атанас Зафиров с медал на благодарността

Президентът на Армения Вахагн Хачатурян награди Атанас Зафиров с орден на благодарността.

Почетният знак му бе връчен за заслуги по време на 47-я парламент по отношение на развиването и укрепването на връзките сред България и Армения.

„ Уважаеми господин президент, членове на арменската делегация, уважаеми господин дипломат, уважаеми народни представители. За мен е голяма чест и привилегия да получа тази премия от арменската страна. Въпреки че на нея написа моето име – тя надалеч не е единствено моя заслуга. Тази премия е за тези, които оказват помощ всекидневно за възстановяване връзките сред нашите страни и тяхното братско развиване. Посвещавам я на тези смели български жители и народни представители, които размразиха тематиката за геноцида в българското общество. Благодарение на тези старания българското Народно заседание одобри специфична декларация. “ Това съобщи националният представител от левицата и зам.-председател на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров.

Той увери президента Вахагн Хачатурян, че тематиката ще продължи да бъде в дневния ред на българското общество. Зафиров бе безапелационен, че това не е политически въпрос, а цивилизационен избор и въпрос на историческа истина. „ Съжалявам господин президент, че не можахме да ви посрещнем в българското Народно заседание, само че то сега е в развой на конструиране “, уточни социалистът. Заедно с него бяха и народните представители от „ Българска социалистическа партия за България “ – Иван Иванов, Деян Дечев, Бойко Клечков, Илиян Йончев и Иван Ганчев.

Президентът на Армения изрази вяра, че страните ни ще продължат с унаследените обичаи, които имат дълбоки корени в предишното. Хачатурян пожелаха триумф при конструирането на Народното събрание и неговата бъдеща работа. „ Надяваме се на бъдеща дейна работа сред двете групи за другарство на вашия и нашия парламент “, сподели още Вахагн Хачатурян.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР