Президентът Георги Първанов, коментира пред БТВ срещите в Македония, българската

...
Президентът Георги Първанов, коментира пред БТВ срещите в Македония, българската
Коментари Харесай

Първанов поздрави правителството, че пита БАН за АЕЦ Белене

Президентът Георги Първанов, разяснява пред БТВ срещите в Македония, българската и македонската църкви, енергетиката и АЕЦ Белене. Това за Струмица е симпатично, само че кулоар номер 8 е значим, това ще даде взрив на взаимоотношенията, културата, изясни Първанов.

Историята не трябва да бъде забравяна, само че тя не би трябвало да пречи на политиците да си правят работата. Не са и толкоз значими тези 9 съглашения които са реализирани, по-важно е че-двамата министър председатели се събират и вземат решение проблемите и си приказват и това основава различен климат и хората го виждат и усещат, разяснява Първанов.

 Борисов пита в Струмица какво по-важно от това да се разбираме
Борисов пита в Струмица какво по-важно от това да се разбираме

Виждам, че ме разбирате добре, което е отговор на всичко останало, сподели с усмивка министър председателят

Георги Първанов се е виждал по 15 пъти на година с Борис Трайковски, били и фамилни другари. И други македонски политици са имали положителни връзки с България. На въпрос дали се опасява България да е по-активна към Македония и по-топли ли са връзките на Македония със Сърбия, Първанов акцентира, че не трябва да ревнуваме, а да си вършим нашите си неща.

Георги Първанов не счита, че Борисов и Заев са завършили с македонизма, само че съгласно него просто е извадено жилото , което също е значимо. Важно е че двамата министър председатели потвърждават че сме близки. По отношение въпроса българската патриаршия да бъде майка на македонската , Първанов симпатизира на концепцията, само че това за него са си връзки сред църкви и са си работи на Светия синод , там има задоволително родолюбиви българи, уточни той.

 Президент и патриарх разискаха настояването на Македонската черква да бъде приета от БПЦ
Президент и патриарх разискаха настояването на Македонската черква да бъде приета от БПЦ

Автокефалността на Македонската православна черква ще бъде разисквана и с поместните православни църкви

Как пояснява Първанов отчета на Българска академия на науките и ще го бъде ли АЕЦ " Белене " , президентът имал концепция да е общобалкански план, да се обезпечат пазари към нас. Докладът на Българска академия на науките той дефинира като респектираща разработка и поздравява българското държавно управление, че са потърсили учените за мнение.

Важното на отчета е че е потвърдил нуждата за нуклеарна енергетика, считат той и АБВ. Дразни се когато вижда хора, които не са се отъркали в науката, дават избрания , а Българска академия на науките са си свършили работата съгласно Първанов.

Той е за вид със съществено държавно присъединяване, който може да се мери със направеното досега, площадката, закупените елементи. Ядрената електрическа енергия е най-евтината в енергийния микс изясни Първанов и пита къде в света има губеща атомна централ а или къде другаде има частна централа.

 Българска академия на науките дава вид за реализация на АЕЦ „ Белене “
Българска академия на науките дава вид за реализация на АЕЦ „ Белене “

Но в случай че бъдат реализирани параметрите и от финансовите разбори

Ако не сме ние, ето турците си пускат централата след няколко години, пазар има, той е тук, регистрира президента. Големият енергиен шлем стана турски шлем, Ердоган го взе. Можем да се включим единствено в потока и мача и отчасти да възстановим това. Ако беше станало преди, то България щеше да е енергиен център на балканите (наречете го хъб), в този момент към този момент не, добави той.

За приватизацията, Георги Първанов регистрира, че е извършена е калпаво , страната не е спечелила съвсем нищо. Да се сътвори комисия като тази за досиетата, предлага той.

 ГЕРБ чакат златния пръст на Нинова за отминалостта при приватизацията
ГЕРБ чакат златния пръст на Нинова за отминалостта при приватизацията

Предлагат смяна в Конституцията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР