Президентът Франк-Валтер Щайнмайер започва консултации с лидерите на политическите сили

...
Президентът Франк-Валтер Щайнмайер започва консултации с лидерите на политическите сили
Коментари Харесай

Германският президент започва консултации, за да бъде намерен изход от кризата

Президентът Франк-Валтер Щайнмайер стартира съвещания с водачите на политическите сили в опит да бъде открит излаз от рецесията. Той прикани партиите към компромис за съставянето на държавно управление. Канцлерът Ангела Меркел, обаче, съобщи, че е скептична за резултатите от диалозите.

ВИДЕО

 Франк-Валтер Щайнмайер Франк-Валтер Щайнмайер © Българска телеграфна агенция
По-добре предварителни избори, в сравнение с държавно управление на малцинството. Такава е позицията на немския канцлер Ангела Меркел за излизане от политическата рецесия.
Ангела Меркел, канцлер на Германия: Вижте, в случай че се насрочат нови избори, или бяха планувани, съгласно мен това нямаше да бъде, това, което гласоподавателите желаеха от нас. Но ние бихме го приели. Честно ще заявя, че не се опасявам от нищо.
Според социолози, обаче, другите партии може и да се съгласят на компромис, тъй като от провеждането на предварителни избори най-голяма изгода ще има антиимигрантската партия Алтернатива за Германия.

Меркел отхвърли да подаде оставка поради неуспеха за сформиране на държавно управление и изясни, че няма причина да го направи.
Ангела Меркел, канцлер на Германия: По време на акцията непрекъснато споделях, че съм подготвена да послужвам на Германия още четири години. Сега опитът да се сформира държавно управление не беше сполучлив, само че това не е причина да се откажа от моето заричане.
Това е най-голямото тестване за Меркел за 12-годишното ѝ ръководство. За сюжета - сформиране на огромна коалиция със Социалдемократите, канцлерът съобщи, че ще изчака резултатите от срещата на водача им Мартин Шулц с немския президент. Разговорът ще бъде на следващия ден.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР