Президентът Доналд Тръмп заяви, че всеки евреин, който гласува за

...
Президентът Доналд Тръмп заяви, че всеки евреин, който гласува за
Коментари Харесай

Тръмп: Всеки евреин, който гласува за демократите, е неинформиран или нелоялен

Президентът Доналд Тръмп съобщи, че всеки евреин, който гласоподава за демократите, демонстрира " или цялостна неинформираност, или огромна непочтеност ", съобщи Асошиейтед прес.

Коментарът на Тръмп е обвързван с враждебното му отношение към две депутатки от Конгреса - Илхан Омар от Минесота и Рашида Талиб от Мичиган. Президентът е неприкрит последовател на Израел, а двете депутатки намерено подлагат на критика отношението на Израел към палестинците.

Миналата седмица след апел на Тръмп Израел забрани на двете депутатки да създадат посещаване в страната. После от филантропични съображения на Талиб бе разрешено да посети баба си на Западния бряг, само че в последна сметка Талиб отхвърли тази опция.

Според редица изследвания множеството евреи в Съединени американски щати се самоопределят като последователи на Демократическата партия.

При анкета на АП от 2018 година за електоралните настройки 72 % от еврейските гласоподаватели са подкрепили претенденти за Конгреса от Демократическата партия, а 74 % от тях не утвърждават метода на ръководство на Тръмп.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР