Президентът Джо Байдън прави първите си големи стъпки към декриминализиране

...
Президентът Джо Байдън прави първите си големи стъпки към декриминализиране
Коментари Харесай

Байдън помилва престъпленията за притежание на марихуана

Президентът Джо Байдън прави първите си огромни стъпки към декриминализиране на марихуаната, изпълнявайки обещанието си от предизборна акция за изтриване на предходни федерални присъди за владеене, съобщи CNN. 

Започва развой на разхлабване на федералната подредба на опиатите.

Според висши чиновници на администрацията, този ход на президента на Щатите ще засегне хиляди американци.

Изпращането на хора в пандиза за владеене на марихуана прекатурна прекалено много животи и прати прекалено много хора по пандизите. Много страни не действат към този момент по този начин, сподели Байдън в изказване.

„ Подсъдимите досиета за владеене на марихуана също са наложили ненужни бариери пред опциите за работа, жилище и обучение.

Докато белите, черните и мулатите пушат марихуана, единствено последните биват преследвани, твърди още Байдън. 

Той също по този начин ще насърчи губернаторите да подхващат сходни стъпки за опрощение i на елементарни такси за владеене на марихуана, ще натовари Министерството на здравеопазването и обществените услуги както и основния прокурор Мерик Гарланд „ експедитивно “ да прегледат по какъв начин марихуаната е написана, според федералния закон.

Марихуаната е противозаконна съгласно федералния закон, макар че обособени щати са минали към законна приложимост за развлекателни и медицински цели. Съгласно Закона за следените субстанции от 1970 година марихуаната е включена в лист 1, което значи, че „ няма призната здравна приложимост сега и има огромен капацитет за корист “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР