През зимата се мре повече. Причините за по-високата заболеваемост и

...
През зимата се мре повече. Причините за по-високата заболеваемост и
Коментари Харесай

Кардиолог: Студът и мръсният въздух вредят на здравето ни през зимата

„ През зимата се мре повече. Причините за по-високата заболеваемост и смъртност са студът и замърсяването на въздуха – фините прахови частици, които проникват през кожата, през дихателните пътища, с цел да стигнат до сърцето и даже до мозъка ”. За това предизвести в ефира на „ Здравей, България ” кардиологът доцент Сотир Марчев.

Най-рисковите групи са хората на възраст над 65 години, както и тези със съществени здравословни проблеми.

„ Колкото си по-болен, толкоз по-лошо ти въздейства смяната на времето ”, безапелационен е кардиологът.

Според него, с цел да оказваме помощ на тялото си, би трябвало да борим наднорменото тегло, да не се обездвижваме, да се храним здравословно, да направляваме кръвната си захар и да откажем цигарите.

„ Липсата на сън води до инсулт, сърдечни проблеми, качване на килограми, раздразнителност ”, сподели още доцент Марчев.

За да се усещаме отпочинали, би трябвало да си лягаме и да ставаме едновременно, като си осигуряваме най-малко 8 часа сън.

„ Ако не можете да заспивате, най-малко час и половина-два преди лягане не би трябвало да гледате екрани. Сложете и плътни щори в спалнята си, с цел да намалите светлината, която свети в очите ви ”, поучава още кардиологът. /Nova TV
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР