През зимата са актуални топлите салати. Една от най-популярните топли

...
През зимата са актуални топлите салати. Една от най-популярните топли
Коментари Харесай

Топлите салати са полезни през зимата

През зимата са настоящи топлите салати. Една от най-популярните топли салати се подготвя от салата айсберг, зелен лук и запържени пилешки хапки.

Тази салата се добавя със запържени на изсъхнал тиган семена от копър, шепа аншоа, малко каперси и запържени резенчета портокал.

Салатата се овкусява с дресинг от зехтин и балсамов оцет, който също леко се затопля, преди да се залее с него салатата.

Класическа топла салата се подготвя от картофи. Тя се подготвя най-добре от дребни картофи, които не би трябвало да се режат на части.

Горещите сварени картофи се заливат със сметана, която е смесена с нарязани на ситно зелени подправки и малко хрян. Добавя се салата айсберг.

 Салата Айсберг

В такава салата се прибавя бекон, запържен лук и настърган пармезан. В тази салата се прибавя при предпочитание сварено пилешко месо.

Има доста топли салати без добавка от месо. Вкусна и потребна е топлата салата от печени зеленчуци. Нарязват се на ситно моркови, лук, целина, алено цвекло, ряпа, картофи, патладжан и тиквичка.

Всичко се запича в тава, като авансово се напръсква със зехтин, поръсва се със сол и черен пипер. След 45 минути зеленчуците се вадят, прибавят се накъсани на едро листа от зелена салата или салата айсберг.

Бобовите култури са добра основа за топли салати. Пригответе салата от червен фасул, царевица и кус кус. Всички съставки се сваряват поотделно.

След това се смесват и към тях се прибавя примес от настъргани моркови и настърган корен от целина, подправени със запечени чеснови скилидки, сок от лимон, зехтин, сол и черен пипер.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР