През зимата прогнозите често пъти успяват да ни изненадат и

...
През зимата прогнозите често пъти успяват да ни изненадат и
Коментари Харесай

Ако шофирате на сняг, задължително трябва да знаете това

През зимата прогнозите неведнъж съумяват да ни изненадат и да ни заварят неподготвени. Дали обаче сте подготвени да шофирате през зимните месеци и кои са нещата, за които всеки водач би трябвало да внимава, в случай че желае да се предвижва безпроблемно и безвредно, ще ви разкажем в днешната публикация.
Всеки водач би трябвало да знае това, когато пътува с колата през зимата
Едно от най-важните неща е да се запитате дали в действителност това пътешестване би трябвало да се състои. Ако отговорът е позитивен, нужно е авансово да си планирате маршрута. За предпочитане е да употребявате основни пътища и да избягвате дребните улички, тъй като вероятността да не са почистени, е доста огромна.

Независимо дали има сняг или лед, би трябвало да потегляте доста постепенно и с малко газ. На всяка цена не форсирайте мотора по време на пътуването. Безопасната скорост е най-важното нещо, за което би трябвало да внимавате.
Ако желаете колата да загрее бързо, незабавно направете ето това!
Всеки водач е наясно с това, че през зимата загряването на колата нормално изисква време, в което да стоим и да чакаме, в случай че желаеме д...

Предварителната подготовка е също с фундаментално значение, когато става въпрос за шофиране през зимните месеци. Специалистите поучават всеки, който тръгне на път, да носи в колата си топли облекла, фенерче, храна и лопата за сняг. Не се знае в кой тъкмо миг може да ви застигне вихрушка или снежна стихия и да останете на пътя.

Спирайте вярно, когато шофирате по време на сняг. Ако се движите по път с надолнище и сняг, значимо е да поддържате ниска скорост още от горната страна. Много по-лесно е да се поддържа плавна скорост, в сравнение с внезапно да се понижи със спирачки. Винаги си оставяйте задоволително място, когато паркирате. Внимавайте още да не задействате системата срещу блокиране на колелата.

Когато шофирате по време на сняг би трябвало да знаете, че видимостта е едно от най-важните неща. Преди да потеглите в определената от вас посока, си отделете няколко минутки, в които да почистите всички стъкла и огледала. Не забравяйте да премахнете снега от фаровете, тъй че с изключение на вие да имате съвършена видимост, и останалите да могат да ви виждат на пътя.

Бъдете в действителност виновни, шофирайте с пуснати светлини и постоянно планирайте маршрута си. Пожелаваме ви безаварийно предвижване по пътищата. Пазете себе си и останалите!

Още от ПОЛЕЗНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР