През зимата 34% от шофьорите в България карат с летни

...
През зимата 34% от шофьорите в България карат с летни
Коментари Харесай

34% от българските шофьори не сменят гумите според сезоните

През зимата 34% от водачите в България карат с летни гуми, демонстрира изследване на " Нокиан ", поръчано на организация Ipsos. То е обхванало 1800 души от Германия, Полша, Чехия, Италия, Франция, Румъния и България.

Единствено във Франция са по-склонни да карат с " неверни " гуми, като там цели 44% от водачите не сменят обувките на колата зиме и лете. Не е изненада, че най-педантични в това отношение се оказват немските водачи, като единствено 23% от тях не се преценяват със сезона.

На въпрос какви гуми най-често употребяват – сезонни (летни или зимни) или всесезонни, отговорите варират по отношение на страната. Според проучването, във Франция и Италия широкопопулярни са всесезонните, до момента в който в останалите страни водачите държат на обособен комплект летни и зимни. В България 91% считат, че би трябвало да сменят комплектите сезонно и едвам 9% разчитат на всесезонни.

 34% от българските водачи не сменят гумите съгласно сезоните

Когато избират гуми, множеството интервюирани показват, че най-важно е качеството, по-късно цената и на последно място дали моделът е екологичен и щадящ природата. По този индикатор водачите в Централна Европа са единомислещи и гледат качеството на първо място, като едвам една четвърт от хората гледат първо цената.

В България едвам 23% от интервюираните са оповестили, че най-важна е цената. Шофьорите показват, че в дълготраен проект премиум гумите се изплащат и в края на виталния си цикъл се оказват по-евтини и в пъти по-безопасни от евтините. Над половината от интервюираните показват, че изрично са наясно с преимуществата на премиум гумите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР