През юни 2021 г. заетостта в САЩ продължи да нараства,

...
През юни 2021 г. заетостта в САЩ продължи да нараства,
Коментари Харесай

Ръст с 850 хиляди на новоразкритите работни места в САЩ през юни



През юни 2021 година заетостта в Съединени американски щати продължи да нараства, освен това по-силно от предстоящото, което е сигнал, че ускоряването на икономическото възобновяване от коронавирусната рецесия накара фирмите да разкриват повече работни места, примамвайки хиляди безработни американци да се върнат на работа посредством повишение на заплатите.

Неселскостопанските работни места набъбнаха през юни с 850 000, до момента в който осредните прогнози на финансовите пазари бяха за по-умерено покачване с към 700 000. Това е най-силното повишаване на заетостта от 10 месеца насам (от август 2020 г.).

В същото време имаше възходяща проверка на данните за предходния месец, като през май бяха разкрити 583 000 работни места отвън селското стопанство при предишна оценка за 559 000.

Продължаващото откриване на работни места остави заетостта в Съединени американски щати с към 6,8 милиона под нейния пик от февруари 2020 година

Нивото на безработица обаче се увеличи изненадващо през юни до 5,9% от 5,8% през май и прогноза за намаляване до ново пандемично дъно от 5,7 на 100. Неочакваното повишение на нивото на безработица обаче се дължеше на повишаване на американската работна мощ през юни със 151 000, което е добър сигнал за завръщане на трудовия пазар на трайно безработните.

По-силният от предстоящото растеж на заетостта през юни се дължеше частично на доста нарастване на заетостта в сферите на свободното време и хотелиерството, както и в държавното и частното обучение, където бяха добавени надлежно 343 000 и 269 000 нови работни места.

Това стана на фона на напредналия развой на имунизация против Covid-19, като към този момент над 150 милиона американци към този момент са изцяло имунизирани, което докара до доста разхлабване на противоепидемичните ограничаващи ограничения.

Значителен растеж на работни места се наблюдаваше и в професионалните и бизнес услуги, търговията на дребно и в други услуги, оповестиха още от Министерството на труда на Съединени американски щати.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР