През второто тримесечие на годината глобалните доставки на смартфони са

...
През второто тримесечие на годината глобалните доставки на смартфони са
Коментари Харесай

Китайските смартфони с 40% пазарен дял в световните доставки

През второто тримесечие на годината световните доставки на смарт телефони са били 360 милиона. Над 40% от тях са направени в Китай, сочат най-новите данни, направени от компанията Counterpoint.

Huawei държи пазарен дял от 25,4% от европейския пазар през първото тримесечие на годината, до момента в който в Индия китайските смарт телефони OnePlus победиха Samsung и Apple с пазарен дял от 43%. Така марката OnePlus стана най-бързо разрастващата се в Индия през второто тримесечие на 2019 година

Истинското схващане на непознатия пазар и вземането на пригодени към него маркетингови решения са двете тактики за триумф на тези марки в чужбина, показват от Counterpoint. Например, с цел да разшири въздействието си на европейския пазар, Huawei подписа съглашение за спонсорство с немския футболен клуб Борусия Дортмунт, а през 2014 година OnePlus навлезе в Индия посредством партньорство с Amazon India. През 2017 година компанията откри първия си магазин в Бангалор. Сега тя има над 20 магазина, проучвателен и развоен център в Индия и обезпечава работа на към 200 души.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР