През уикенда Дани Цанков записа невероятен успех, след като спечели

...
През уикенда Дани Цанков записа невероятен успех, след като спечели
Коментари Харесай

Мартин Тодоров: Дани си носи медала непрекъснато, това е медал, който много малко хора имат в България

През уикенда Дани Цанков записа необикновен триумф, откакто завоюва сребърен орден в надпреварата по мотокрос Yamaha Cup в клас 65 куб. см.

Домакин на конкуренцията беше трасето Мантова в Италия, на което се организира и най-престижното съревнование в мотоциклетните дисциплини, Олимпиадата на моторните спортове – Световната купа на нациите.

“За нас беше ужасно прекарване, цялото това пътешестване. То продължи съвсем месец. Много се веселя, че имахме опция да упражняваме със международните първенци от Италия – Каероли, Лупино и Гуаданини. Беше ужасно да сме на едно и също трасе с тях, да се учим от тях, да гледаме по какъв начин упражняват и да копираме, да се учим да копираме от тях. Получи се ужасно. В Сардиния, 9-то място в европейския шампионат е нещо, което не сме си мечтали да реализираме. Трасето там е доста тежко, едно от най-тежките в света. Мислехме, че в случай че се класираме до 15-то място ще сме удовлетворени. Но…стана по този начин, че влязохме в топ 10. За Мантова какво да кажа…там еуфорията беше доста мощна. Тя още не ни е пуснала. Не съм сигурен дали към момента осъзнаваме какво се случи. Второ място – в действителност ужасно достижение за нас ”, показа часове откакто се прибра в България персоналният треньор на Дани Цанков – Мартин Тодоров, който е и основен управител на M6 Yamaha racing team, тима за който кара Дани в България.


“Еуфорията към момента не е пуснала Дани. Той е доста щастлив. Много е благополучен от обстоятелството, че към този момент го познават. От главният тим на Ямаха го поздравиха. Имаше ужасно доста хора, от които получи поздравления и то хора на международно равнище. Той си носи медала непрестанно. Разбирам го. Събраният орден е орден, доста хора нямат в България. Много сме щастливи ”, добави многократният ни народен и балкански първенец по мотокрос.



“Не знам какво ще последва. Знам, че ще участваме в мастър-клас, проведен от Ямаха. Той ще е в края на сезона. Последният път се е провел в Испания. Сега не знам къде ще е. Това доста ни радва и ни стимулира да упражняваме още повече за идващия сезон. Следващият сезон ще караме в клас 85 сс. Имаме предварителна спогодба с Ямаха да останем с тях и идващия сезон. Надявам се нещата да се случват по-лесно към този момент. В огромният клас конкуренцията е доста по-сериозна и ще би трябвало да упражняваме двойно повече с цел да се получи това, което сме решили ”, показа още Мартин Тодоров и приключи:

“Тук желая да благодаря на всички, които застанаха зад нас, тъй като без тях тези триумфи нямаше да са вероятни ” 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР