През тази седмица Габриела Петрова спечели националната титла в тройния

...
През тази седмица Габриела Петрова спечели националната титла в тройния
Коментари Харесай

Габриела Петрова разкри коя е най-голямата й цел

През тази седмица Габриела Петрова завоюва националната купа в тройния скок с 13.83 м. Тя към този момент има квота за шампионата на планетата в Доха с 14.22 м и пред нея следва да развие подготовката си до най-голямото спортно събитие за годината.

- Участието на националния шампионат не беше това, което ми се искаше. Цяла седмица се боря с противен летен вирус, който ми се отрази и се наруши подготвителният развой. Продължавам да упражнявам, в този момент ще засилим тренировките. Има време до международното, мисля, че всичко ще се подреди.

- Различен ли е сезонът за теб, откакто международното състезание е чак през октомври?

- Не чувствам смяна, тъй като, по принцип, сезонът завършва при започване на септември. Може би настройката за международното ще бъде значима - да не си мисля, че септември месец би трябвало да почивам, а имам голяма цел пред себе си. Но мисля, че ще съумея да се оправя.

- Този сезон имаш малко съревнование. Така е планувана подготовката ли?

- За мое голямо страдание не намирам място в комерсиалните шампионати, изключително в Диамантените лиги. Не е по мое предпочитание, просто уредниците са с такива желания и няма по какъв начин да ги задължиш да ме вземат. Но това вкарва спомагателен хъс в тренировките, уповавам се, че идващият старт ще бъде много по-успешен. Предстои ми европейски екипен шампионат през август. Оттам нататък ще създадем един лагер, тъй като би трябвало да затворим подготовката преди международното. Има Балканиада септември, на която сме домакини в Правец. Ще има мощна конкуренция в моите дисциплини. Така се надявам тези два старта, за които знам съответно, че ще пускам, да ми бъдат добра основа за международното.

- Със мощен резултат в скока на дължина си това лято - 6.62 м. На европейското отборно състезание ще участваш ли и в двата хоризонтални скока?

- Имам предпочитание да вземам участие и в скока на дължина. Програмата го разрешава, първият ден е тройния скок. Скоро ще го решим. Винаги съм се възхищавала на скачачки, които скачат добре и двата хоризонтални скока - скокът на дължина е упражение, което оказва помощ за тройния. Така че в случай че съм добре и мога да вземам участие със мощни резултати, за какво да не вземам участие и с него в надпревари.

- Олимпийският норматив от 14.32 м стои ли като съществена цел?

- На всяко едно съревнование, това е цел №1. Колкото по рано го покрия, толкоз по-добре ще се усещам чусто психически и ще бъда спокойна и да се отдам единствено на тренировки.

- Разреши ли проблемите от предходната година - разбега и болки в кръса?

- Работим върху разбега. Това беше главната цел тази година. Е, позволявам грешки, само че на фона на миналогодишните надпревари, разбезите се получават много по-добре. Тази година се усещам по-спокойна в бранша, успяхме да създадем дълга подготовка. Но надпреварите всичко ще си покаже. Проблемите в кръста няма по какъв начин да се отстраняват изцяло. Грижим се за това да бъда в кондиция непрекъснато - непрекъснато отивам на рехабилитация. Всичко, което ми е предписано да върша, се прави. На моменти имам проблеми, само че до момента не са ме спирали от участия или да ми нарушат на 100% подготвителния режим и се надявам да е по този начин и отсега нататък.

http://bgathletic.com
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР