През тази година биткойн претърпя редица възходящи промени в цената.

...
През тази година биткойн претърпя редица възходящи промени в цената.
Коментари Харесай

Биткойнът вече не е за дребните риби

През тази година биткойн претърпя редица възходящи промени в цената. През януари най-популярната криптовалута започва от 3690 $, а все още се търгува за $10 495. Пиковата стойност на валутата също означи нов връх през юни, когато един биткойн се продаваше за близо 13 700 щатски $. Въпреки това невероятният скок на цените не отразява броя на ​потребителите, извършващи транзакции с биткойни.

Биткойн - игра за огромните риби

Според неотдавнашно изследване на основания в Лондон блокчейн стартъп TokenAnalyst размерите на търговия на Bitfinex, Binance и други съществени криптоборси не дават отговор на цифрите от 2017 година В отчета се споделя, че доста по-малкото покупко-продажби с биткойни в действителност е резултат от неналичието на интерес към криптовалутите от страна на дребните вложители. Според редица анализатори на пазара се очакваше съществено повишение на търсенето и предлагането на биткойни незабавно щом криптовалутата премине цена от 10 000 $. Вместо това обаче броят на новите консуматори, опериращи на тържищата, в действителност понижава с 16% по отношение на 2017 година. Именно високата цена все още прави биткойна прелъстителен главно за вложители, които към този момент имат инвестиции в криптовалути.

Финансовите институции навлизат в играта

Докато тържищата за криптовалута се надпреварват да върнат дните на предходната си популярност, насочените към институциите търговски платформи доближават нови висоти. Чикагската стокова борса (CME) да вземем за пример записва растеж от цели 132% за първото тримесечие на годината при броя на биткойн фючърсите и вторичните покупко-продажби с него. Редица огромни капиталови фондове в Съединени американски щати пък вложиха сред 3 и 8 % от капитала на вложителите си в разнообразни криптопроекти или валути. Макар и консервативна стъпка, това е сигурен знак, съгласно борсовите анализатори, че криптовалутите са минали самобитен стрес-тест и стартират да се утвърждават като благонадежден финансов инструмент. Това обаче значи и че за елементарните консуматори ще става все по-трудно и скъпо да влязат в търговията с криптовалути.

Поредна борса затвори в Азия

Междувременно една от най-големите криптоборси в Азия - основаната в Тайланд - BХ, разкри, че ще закрие всички собствен услуги и транзакции за непрекъснато в края на септември. Компанията, стояща зад борсата, не даде в детайли пояснение за неочакваното закриване, заявявайки, че се " концентрира единствено върху други бизнес благоприятни условия ".

BX беше измежду дребното тържища, които бяха изцяло лицензирани да оферират услуги за криптовалути в Тайланд и Сингапур, като огромна част от размера на криптобизнеса в тези две страни минаваше точно през нея. Азиатската борса се подвизаваше в криптопространството в продължение на пет години и беше най-популярната криптоборса в Тайланд. Потребителите можеха да купуват и продават биткойни, записвайки дневни размери от близо 17 милиона $ съгласно данните на Coinmarketcap. В последните часове живот на ВХ на 6 септември платформата продаваше биткойни на цена от $9 000 $, което е с 8% по-малко от цената на световния пазар.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР