През следващото денонощие под влияние на бавно подвижен средиземноморски циклон,

...
През следващото денонощие под влияние на бавно подвижен средиземноморски циклон,
Коментари Харесай

От днес: Снеговалежи, студ и вятър

През идващото денонощие под въздействие на постепенно преносим средиземноморски циклон, с център над крайните южни региони от Гърция и антициклон на север, метеорологичната конюнктура у нас ще се усложнява. Времето ще бъде облачно с повсеместни превалявания, като съвсем на всички места дъждът ще премине в сняг, съобщи БГНЕС.

Значителни ще са количествата в Предбалкана, Рило-Родопската област и в Югоизточна България. В по-голямата част от страната ще се образува и снежна завивка. С сдържан, в източната половина от страната и мощен североизточен вятър ще продължи да нахлува леден въздух и ще става студено още. По планинските проходи ще има снежни виелици и ще се образуват навявания.

Жълт код е разгласен в съвсем цялата страна поради преваляванията. Само 5 области в Западна България са със зелен код. Температурите ще са без дневен ход – сред минус 1° и 4°. След обяд и по здрач преваляванията ще стартират да отслабват, а през нощта против сряда съвсем на всички места ще спрат.

За София оптималната температура ще бъде минус 1 градус, по Черноморието 2-3 градуса, в Северна България към 0-минус 1 градуса, в южните региони до 2 градуса. След прекъсването на преваляванията в сряда ще се обясни и сутринта ще бъде много студено с минимални температури сред минус 9 и минус 4 градуса. През деня в сряда ще остане студено с оптимални температури сред минус 2 и 0 градуса.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР