През следващото денонощие облачността над страната ще се задържи променлива,

...
През следващото денонощие облачността над страната ще се задържи променлива,
Коментари Харесай

Леден вятър носи още студ и мраз, а на Нова година...

През идващото денонощие облачността над страната ще се задържи променлива, по-често - забележителна, и на обособени места в планинските региони ще превали слаб сняг. Това заяви за "Фокус " Христо Христов, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Ще продължи да духа до сдържан северозападен вятър, с който ще прониква по-студен въздух. Минимални температури - сред минус 1° и 4°, а оптималните - сред 1° и 6°. Атмосферното налягане ще бъде малко по-високо от междинното за месеца. След обяд ще стартира да се покачва.

Над Черноморието ще има променлива облачност. Ще духа до сдържан северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат 5° - 6°, температурата на морската вода е 11° - 12°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще има забележителна облачност с валежи от сняг. Ще духа сдържан до мощен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра към минус 2°, на 2000 метра – минус 9°.

В неделя, основно в Северна България и в планините, ще вали сняг, в североизточните региони и в Предбалкана ще се образува снежна завивка.

Ще продължи да духа сдържан северозападен вятър, в източната половина от страната – север-североизточен, сдържан до мощен. С него ще нахлува още леден въздух и тук-там минималните температури ще бъдат до минус 4°, минус 5°, а дневните ще са към нулата.

В Добруджа и Лудогорието и по старопланинските проходи ще има условия за виелици и навявания.

В началото на идната седмица преваляванията бързо ще спрат, облачността ще се раздра. В източните региони ще остане прохладно и студено.

През последния ден от годината ще има повече и по-значителни разкъсвания и понижения на облачността. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад. Сутринта ще е по-студено, в обособени региони с минимални температури до минус 9°, минус 10°, само че дневните температури ще се покачат.

В новогодишната нощ още веднъж ще се заоблачи, а северозападният вятър ще се усили. Ще стартира ново студено навлизане.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви осведомяваме в действително време какви са климатичните условия в страната
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР