През следващото денонощие метеорологичната обстановка ще продължи да се усложнява.

...
През следващото денонощие метеорологичната обстановка ще продължи да се усложнява.
Коментари Харесай

Синоптиците от НИМХ към БАН обявиха нови опасни явления и след колко дни ще спре да вали сняг!

През идващото денонощие метеорологичната конюнктура ще продължи да се усложнява. През нощта снеговалежите ще се усилят и снежната завивка ще се усилва.

С сдържан и краткотрайно мощен североизточен вятър ще продължи да нахлува леден въздух. Ще има снежни виелици и ще се образуват преспи и навявания. Минималните температури ще бъдат най-вече сред минус 5 и 0 градуса, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология - Българска академия на науките.

Утре от югозапад преваляванията краткотрайно ще отслабват и в доста региони за малко ще спрат, само че по здрач от юг още веднъж ще се засилват. Североизточният вятър ще отслабне, ще се ориентира от северозапад и в източната половина от страната ще е сдържан, по Черноморието и краткотрайно мощен.

Максималните температури в по-голямата част от Северна България ще са към 0 градуса - там ще вали сняг, в Южна и по Черноморието - до 6-8 градуса, като снегът краткотрайно ще минава в дъжд и ще има условия за обледяване на проводници.

 времето кодове
Национален институт по метеорология и хидрология п
През нощта против събота в по-голямата част от страната още веднъж ще вали сняг. Над Черноморието ще е облачно с превалявания, като денем снегът ще премине дъжд. Ще духа сдържан и краткотрайно мощен северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще бъдат 6-8 градуса; температурата на морската вода - 7 градуса. Вълнението на морето ще е 4 бала.

Над планините ще бъде облачно със снеговалежи, които денем краткотрайно ще отслабнат, тук-там и ще спрат, само че вечерта от юг още веднъж ще се засилват. Ще духа сдържан север-северозападен, по билата мощен юг-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде към 0 градуса, на 2000 м - към минус 5 градуса.

В събота ще доминира облачно време, тук-там ще превали слаб сняг. Вятърът в Западна България ще стихне. Сутрешните температури в Северна България ще са и под минус 5 градуса, дневните ще са най-вече сред 0 и 5 градуса.

В неделя ще има краткотрайни разкъсвания и понижения на облачността. Вятърът ще се ориентира от юг-югоизток и ще се затопля, повече в източната половина от страната, където вятърът ще е сдържан. След краткотрайно прекъсване на преваляванията, към вечерта от юг-югозапад ще завали дъжд.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви осведомяваме в действително време какви са климатичните условия в страната.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР