През следващите седмици в дневния ред на служебното правителство неизменно

...
През следващите седмици в дневния ред на служебното правителство неизменно
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Ще разгледаме законопроекти, които парламентът нямаше воля да приеме

През идващите седмици в дневния ред на служебното държавно управление непроменяемо ще участват законопроектите, които 48-ото Народно събрание не откри време и политическа воля да одобри. Това съобщи министър председателят Гълъб Донев преди началото на съвещанието на Министерския съвет в сряда.

По думите му министрите от служебния кабинет още веднъж би трябвало да прегледат и одобряват плановете за закони, които ще бъдат импортирани в 49-ото Народно събрание. „ За протокола, а и за поддържане на публичната памет, напомням, че тези законопроекти бяха подадени от служебното държавно управление в 48-ото Народно събрание, а политическите сили, показани в него, ги оповестиха за собствен приоритет. Тези законопроекти бяха необходимите условия за присъединението на страната ни към Шенген и за реализацията на Плана за възобновяване и резистентност ”, напомни министър-председателят.

„ Тези закони трябваше да придвижат напред промени, от които се нуждае на първо място българското общество. Най-ясно това проличава от плановете, свързани със правосъдната промяна и битката с корупцията. Те би трябвало да бъдат осъществени, не тъй като някой ги изисква от нас, а тъй като обществото упорства за правдивост. А тя е постижима единствено с използването на правилото за господство на правото ”, сподели още Донев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР