През следващите седмици съвместно с експерти и социални партньори ще

...
През следващите седмици съвместно с експерти и социални партньори ще
Коментари Харесай

AI влиза в клас? Разработват рамка за прилагането му в училище

През идващите седмици взаимно с специалисти и обществени сътрудници ще бъде създадена рамка за използването на изкуствения разсъдък (ИИ) в учебното обучение, която да очертае границите на потреблението му. 

Това сподели пред публицисти във Варна министърът на образованието Галин Цоков.

Според него ИИ няма по какъв начин да размени учителя.

" В Образование 5.0 наред с изкуствения разсъдък е доста значимо развиването на личностните характерности на децата, на общественото и прочувственото им развиване ", сподели още министърът.

И добави, че занапред ще се трансформира ролята на учителя и той към този момент ще бъде подстрекател и водач в класната стая.

На въпрос за концепцията за проучване на българския език като непознат

Цоков бе безапелационен, че по тематиката има публична позиция на МОН, която той напълно поддържа и до момента в който е министър няма да допусне сходно нещо.

Той добави, че не е осведомен към момента с концепциите на работната комисия и чака отчетът ѝ да излезе след 11 септември.

Министърът разяснява още, че се надгражда националната електронна осведомителна система, обвързвана с предучилищното и учебно обучение.

По думите му следва да бъде направена инспекция по какъв начин действа тя и при съществуване на проблематични детайли, те да бъдат оправяни.

По мотив концепцията за въвеждане на оценка за дисциплинираност в учебните заведения

министърът уточни, че този въпрос също би трябвало да бъде разискван с специалисти и обществените сътрудници. Той изрази персонална позиция, че е за развиване на позитивната просветителна среда, която допуска по-голяма интензивност и автономия на ученика.

Във Варна министър Цоков взе участие в третия интернационален учебен конгрес за новаторска просветителна среда, проведена от Община Варна.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР