През следващата седмица парламентарната група на ще подготви и ще

...
През следващата седмица парламентарната група на ще подготви и ще
Коментари Харесай

Ангелкова: Ще внесем питане в НС за бъдещето на настанените в хотели по морето украински бежанци


През идната седмица парламентарната група на ще приготви и ще внесе в сряда в Народното събрание запитване какво ще се случи с украинските бежанци, настанени в хотели по Черноморието, с оглед започващия летен туристически сезон.

Това сподели през днешния ден във Варна Николина Ангелкова  Николина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 година Възпитаник е на Harvard, заместник-председател на парламентарната комисия по туризъм и някогашен отраслов министър. В крайморския град тя взе участие в кръгла маса, отдадена на проблемите пред бранша, съобщи Българска телеграфна агенция. Правителството би трябвало да даде бърз и прецизен отговор какво ще се случи с тези хора, които са главно дами и деца, претърпели необикновен стрес поради военните дейности, добави Ангелкова. По думите й сега по тази тематика няма никаква изясненост, няма решение на ръководещите, а най-после хотелиерите ще излязат отговорни, че гонят бежанците, с цел да посрещат туристите. Ангелкова разяснява, че по Северното и Южното Черноморие са настанени десетки хиляди украинци и е основно кабинетът да каже какво ще прави, изключително в случай че към този момент настанените не желаят да се местят. 

Туризмът се нуждае от държавна поддръжка, само че неприятното е, че това няма да се случи, сподели още Ангелкова. Според нея ръководещите считат, че секторът е задоволително добре финансиран и ограниченията за поддръжка на бизнеса ще бъдат спрени.  Позицията на Ангелкова беше, че ръководещите не са подготвени да подхващат действителни дейности и за компенсиране на отлива от съветски и украински туристи по Черноморието с посетители от други страни.

Зам.-председателят на парламентарната комисия по туризъм насочи рецензии към кабинета и за разногласията към избора на гуверньор на Българска народна банка. Това е доста виновна институция и не може да се употребява като разменна монета за тяснопартийни ползи, уточни Ангелкова. По думите й към момента няма решение кой от претендентите за поста ще поддържа, тъй като изчаква първо да се схванат между тях членовете на ръководещата коалиция. С държанието им сега обаче страната ни става смешна пред европейските сътрудници, счита тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР