През следващата седмица Изправи се! Мутри, вън! ще внесе като

...
През следващата седмица Изправи се! Мутри, вън! ще внесе като
Коментари Харесай

Капон: Във вторник внасяме искане за мораториум на кабинета в оставка

През идната седмица " Изправи се! Мутри, вън! " ще внесе като точка в програмата на Народното събрание налагането на мораториум върху сключването на контракти, концесии и назначения в организации и комисии от настоящето държавно управление.

Това заяви депутатът Мария Капон във фейсбук в отговор на упреците на симпатизанти, че новите партии в Народното събрание не са подкрепили предлагането на Българска социалистическа партия за мораториум. То бе направено от водача на левицата Корнелия Нинова покрай приетото към този момент от 45-то Народно заседание решение да се сътвори комисия за проверка на ръководството на Бойко Борисов за последните 10 г. 

" Напротив подкрепихме и с обособен акт ще бъде правилно юридически завършено! ", показва Капон. Тя разяснява, че съгласно юристите, в случай че мораториумът е бил вкарван в комисията за инспекция, ще се създаде конституционен проблем и може да се " неодобряват двете дейности ". Затова би трябвало да е с обособен акт.

" Още във вторник ще го внесем в програмата ", твърди Капон. 

Отказът на новите партии и Движение за права и свободи да поддържат настояването на Българска социалистическа партия за мораториум върху дейности на настоящия кабинет в оставка бе причина анализатори да разгласят, че анти-ГЕРБ обединението в новия парламент е почнала да се пропуква. 

Според Мария Капон обаче просто водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова е побързала да стартира предлагането си преди днешния пленум на левицата и не се е вслушала в препоръките да се направи като обособен акт.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР