През следващата година ще започне тестването на ново оръжие, наречено

...
През следващата година ще започне тестването на ново оръжие, наречено
Коментари Харесай

The Sun: Новата руска хиперзвукова ракета може да пробие всяка противовъздушна отбрана

През идната година ще стартира тестването на ново оръжие, наречено " Острота ". Това е част от акцията на Владимир Путин да изпревари Запада с огнева мощност, написа The Sun.

С най-новата ракета, която ще бъде с по-малък размер от съществуващите хиперзвукови ракети, ще бъдат оборудвани свръхзвуковите бомбардировачи Ту-22М3 и изтребители-бомбардировачи Су-34.

Ракетата има особено създаден за нея реактивен мотор, който ще й разреши да „ пробие всевъзможни модерни системи за противовъздушна защита “, съгласно прокремълския вестник „ Известия “.

Русия също удостовери, че първото от четирите последни тествания на новата смъртоносна хиперзвукова ракета „ Циркон “ ще се организира през юни. Целият тестов цикъл ще бъде приключен до края на лятото. Тази „ неудържима “ крилата ракета със скорост 10 000 километра в час може да бъде пусната в употреба през идната година.

Путин преглежда ракетата " Циркон " с корабно базиране като оръжие по желание за нанасяне на удари по американски градове при положение на нуклеарен спор.



Първото изстрелване на ракетата„ Циркон “от фрегатата " Адмирал Горшков ", като част от държавната стратегия за тествания, е планувано за юни.

Също по този начин беше доказано, че съветският Балтийски флот ще бъде „ съществено укрепен “, а подводници с ракети „ Циркон “ от ново потомство могат да бъдат употребявани за отбрана на подводния газопровод „ Северен поток 2 “.

Смята се, че дребните, въздушно основани хиперзвукови ракети „ Острота “ ще създадат съветските неядрени отбранителни сили доста по-модерни. Експертите споделят, че те ще дадат на Русия " водеща позиция във високотехнологичните оръжия " и ще могат да нанасят " смазващи удари " по добре предпазени цели.

" Специално за новата свръхвисокоскоростна ракета е създаден нов реактивен мотор ", заяви " Известия

Русия към този момент разполага с „ ужасната ракетна система " Авангард " с нуклеарни бойни глави с хиперзвуков планиращ блок. Путин твърди, че тя удря „ като астероид “. Смята се, че тази ракета може да се движи 20 пъти по-бързо от скоростта на звука, да лети отвън земната атмосфера и да нанася удари на всички места по света за по-малко от 30 минути.

А Русия разполага и с ракетата " Кинжал ", която развива скорост от 12 400 километра в час, изстреляна от изтребител МиГ-31 и нанасяща удар със скорост 10 пъти по-голяма от скоростта на звука.



В четвъртък Путин се похвали, че съветските военни са се трансформирали в международни водачи в модерните оръжейни системи. Той сподели: „ Имаме нови самолетни системи, които нямат аналози в света, надводни и подводни бойни кораби, най-модерните безпилотни апарати. Разбира се, поражда въпросът какво е положението и какви са вероятностите за развиване на въоръжените сили? Колкото и да е необичайно - за мнозина звучи необичайно - само че ние сме повече от добре. Ние имаме най-модерната от всички нуклеарни страни, разполагаме с най-модерните сили за нуклеарно въздържане.

Русия съумя да сътвори такова ново оръжие заради „ рационалното отношение към средствата, които страната отпуска за защита, както и заради запазването и развиването на научните школи, образованието на инженерния личен състав “, продължи Путин. „ Успяваме да поддържаме въоръжените си сили на вярното равнище, без да милитаризираме бюджета. Ще продължим да действаме по този метод “, добави той.

Главнокомандващият съветския флот Николай Евменов съобщи, че флотът " придобива все по-голямо значение по отношение на новите провокации и закани, произлизащи от разширението на наличието на НАТО в Балтийския район ".

Военният специалист полковник Николай Шулгин съобщи пред " Независимая газета ", че новите хиперзвукови ракети на Путин ще бъдат ситуирани по този начин, че да " обезпечат сигурността на значими стопански планове, свързани с доставките на въглеводороди в Европа ".

Тази седмица Джо Байдън анулира глобите против " Северен поток 2 " в опит да поправи връзките с Германия, която има намерение да закупува огромни количества съветски газ. Това беше направено макар опасенията във Вашингтон, че Кремъл ще употребява доставките на газ, с цел да отслаби държавите-членки на Европейски Съюз, като усили зависимостта им от Москва.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен може да възобнови глобите, защото във Вашингтон са мощно уверени, че " Северен поток " е " подарък за Путин ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР