Футболистите на Байерн (Мюнхен) Матайс де Лихт, Джамал Мусиала и

...
Футболистите на Байерн (Мюнхен) Матайс де Лихт, Джамал Мусиала и
Коментари Харесай

Тухел се надъхва преди реванша с Реал: Искаме да се класираме на финала на Уембли

Футболистите на Байерн (Мюнхен) Матайс де Лихт, Джамал Мусиала и Ерик Дайър упражняваха със съотборниците си и наподобява ще бъдат разполагаем за конфликта против Реал (Мадрид) от полуфиналите на Шампионската лига. Първият дуел в Германия приключи 2:2.

Старши треньорът на " баварците " Томас Тухел сподели на конференция, че " сега Ерик Дайър и Матайс де Лихт са на линия " да стартират мача.

" Те заслужават да продължат да играят дружно. Матайс получи зелена светлина ", добави той.
 Ралф Рангник разяснява отхвърли си да поеме Байерн
Ралф Рангник разяснява отхвърли си да поеме Байерн

Ето детайлности

Нидерландският бранител Де Лихт пропусна срещата в Мюнхен преди седмица поради проблеми с коляното, а заместникът му Мин-дже Ким бе съществено упрекван и за двете попадения на Реал Мадрид.

Мусиала пропусна загубата с 1:3 от Щутгарт в събота също поради проблем с коляното, само че и той взе участие в днешното занятие, сходно на бранителя Дайър, който получи контузия на главата в дуела с Щутгарт и беше сменен на почивката. Очаква се Лерой Сане още веднъж да играе, макар болките в слабините, както и австриецът Конрад Лаймер, който получи удар в глезена, откакто направи мощен първи мач против Реал Мадрид.

Тухел няма да може да употребява Рафаел Герейро, който нарани крайници си в Щутгарт, а Кингсли Коман също е отвън сметките.

Треньорът акцентира, че те не се приготвят за мача, като мислят за " именития " Реал Мадрид, а се концентрират единствено върху дуела.

" Не приказваме за легендата. Това е един от най-трудните игрища за победа, само че не е невероятно. Изиграхме доста добър първи мач, само че за жалост не спечелихме. Като се има поради, че са вкъщи, може би Реал има преимущество 51 % ", разяснява Тухел.

" Ние също сме огромен клуб в Европа. Ето за какво това ще бъде страховит мач. Ние сме на полуфинал и желаеме да стигнем до финала. Играем на следващия ден, с цел да играем на " Уембли " - нищо друго ", добави той.

Вратарят Мануел Нойер сподели, че е квалифициран при положение, че срещата стигне до дузпи, както през 2012-а, когато Байерн победи Реал Мадрид също на полуфиналите.

Тогава " баварците " стигнаха до финала на своя " Алианц Арена ", само че беше надвит от Челси в едно от най-големите разочаования в клубната история.

" Всеки, който има топката, ще бъде рисков. Същото важи и за нас. Винаги е малко и игра на душeвността. Ще се опитам да печеля този двубой за себе си. Но в последна сметка този, който владее топката, е този, който взема решение къде да отиде тя ", сподели Нойер.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР