През следващата година ще има увеличение на минималната работна заплата

...
През следващата година ще има увеличение на минималната работна заплата
Коментари Харесай

Обективни критерии за изчисляване на минималната работна заплата искат синдикати и работодатели

През идната година ще има нарастване на минималната работна заплата у нас, предвидиха пред Българска национална телевизия президентът на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов и изпълнителният шеф на Асоциацията на индустриалния капитал в България Добрин Иванов.

Те приканиха размерът на минималното заплащане да бъде изчислен по справедливи критерии, тъй че хем да не се " изяжда " от инфлацията, хем да не доближава популистки размери.

Според президентът на КТ " Подкрепа " минималната работна заплата би трябвало да се обвърже с минималната пенсия.

Изп. шеф на АИКБ прикани за ясни критерии за образуването на минималната работна заплата, тъй че тя да е прогнозируема за бизнеса и да могат да се вършат планове за разноските за заплати.

 istock istock
И Димитър Манолов, и Добрин Иванов се оповестиха срещу тавана на цените на електрическа енергия, който предлага Европейски Съюз, тъй като съгласно тях това анулира свободния пазар. Двамата са и против търгуването на тока на борсов принцип, защото това води до прекалено високи цени за потребителите и голословни стопански свръхпечалби за производителите.

Ще се промени ли заплащането у нас

Димитър Манолов подсети, че към момента е допустимо от идната година и битовите консуматори да се постанова да купуват ток на високи цени от свбодония пазар, тъй като никой към момента не е отменил това.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР