През септември заетостта в САЩ нарасна много по-слабо от очакваното

...
През септември заетостта в САЩ нарасна много по-слабо от очакваното
Коментари Харесай

Едва 194 хиляди новозаети в САЩ през септември, но при спад на безработицата до 4,8%



През септември заетостта в Съединени американски щати набъбна доста по-слабо от предстоящото предвид на намаление на работните места в държавния бранш, само че трудовият пазар може да още веднъж се форсира през идващите месеци поради понижаване на новозаразените с Covid-19 и откакто хората възобновят търсенето на работа.

Неселскостопанските работни места набъбнаха през септември с едвам 194 000, до момента в който осредните прогнози на финансовите пазари бяха за много по-солиден растеж с към 500 000.

В същото време имаше възходяща проверка на данните за предходния месец, като през август бяха разкрити 366 хиляди работни места отвън селското стопанство при предишна оценка за 235 000.

Нивото на безработица обаче се намали изненадващо мощно през септември до ново постпандемично дъно от 4,8% по отношение на 5,2% през август и упования за умерено намаляване до 5,1 на 100. Броят на безработните американци се намали със 710 хиляди до 7,7 милиона.

Скромното нарастване на работните места може да понижи упованията за бързо ускорение на икономическия напредък след явно внезапно му закъснение през третото тримесечие. Пазарът на труда и стопанската система остават лимитирани от дефицита на служащи и първични материали вследствие на пандемията.

Докладът за заетостта от септември е единственият, който ще бъде разполагаем преди съвещанието на Федералния запас на 2 и 3 ноември. През предишния месец централната банка на Съединени американски щати алармира, че може да стартира да понижава темпото на ежемесечните покупки на облигации (програмата за " количествени облекчения " ) още през ноември.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР