През седмицата намерението за смяна на директора на най-голямата спешна

...
През седмицата намерението за смяна на директора на най-голямата спешна
Коментари Харесай

Валентин Димитров: Работел съм в "Пирогов" при 5 правителства, винаги съм правел едно и също

През седмицата желанието за промяна на шефа на най-голямата незабавна болница у нас стана причина за подобен трус сред сътрудниците в ръководството, че за следващ път имахме чувството, че държавното управление може да падне незабавно.

„ Смисълът на термина опазване на здравето е в двете думи, които съдържа – „ здраве “ и „ запазване “. Здравето е на популацията на хората, на цялата нация, опазването е грижа на лекарите. Всеки един трус в „ Пирогов “ и в системата на опазването на здравето не е добър нито за популацията, нито за хората, които работят “. Това разяснява в „ 120 минути “ шефът на „ Пирогов “ доктор Валентин Димитров.

„ Бившият административен шеф и някогашният финансов шеф на „ Пирогов “ са част от екипа на министър Хинков “, добави тя

„ Аз съм първият шеф, който е външен за „ Пирогов “ като болница. Лекар съм, педиатър, само че съм влезнал в болничното заведение, без преди този момент да съм работел като доктор в нея. Влизам в болничното заведение след разгласен конкурс по времето на проф. Костадин Ангелов – като ръководител на борда на шефовете. Работя в „ Пирогов “ при пет държавни управления. Когато бяха промените с предходните шефове, те бяха под избрани натиски и форми, които не желая да разясня. Когато проф. Поромански беше заменен от мен в държавното управление на Асена Сербезова, аз поех болничното заведение първо в незабавен порядък, тъй като бях ръководител на борда на шефовете. След това се явих на конкурс в служебното държавно управление на Асен Меджидиев, който завоювах – към този момент като шеф на „ Пирогов “, изясни доктор Димитров.

Ани Стоянова разяснява сегашния проблем с „ Пирогов “

„ Най-малко съм работел с държавното управление на проф. Ангелов, по-късно съм работел със Стойчо Кацаров, с проф, Сербезова, с Меджидиев и проф. Хинков. Винаги съм правел едно и също – давал съм отчет какво е положението на болничното заведение, какво сме създали досега и какво следва “, посочи още той.

Според него всяка интервенция в болничното заведение е неприемлива

В ефира на „ 120 минути “ проф. Димитров удостовери, че общите отговорности на „ Пирогов “ са 65 млн. и 200 хиляди лв., и добави, че преди този момент е имало 17 млн. лв., които са били просрочени отговорности, които не са се обслужвали и по които са течали 10% рента към разнообразни снабдители. Те са доставяли всичко належащо на " Пирогов ", с цел да действа.

Очаквайте детайлности.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР