През последното денонощие въоръжените сили на Украйна напреднаха с още

...
През последното денонощие въоръжените сили на Украйна напреднаха с още
Коментари Харесай

Какво се случва в Бахмут - и двете страни съобщават за напредък

През последното денонощие въоръжените сили на Украйна напреднаха с още 150-1700 метра към Бахмут в разнообразни региони . Това съобщи в четвъртък Сергей Череватий, представител на Източната група украински войски, представен от Руската работа на Би Би Си.

" По време на боевете нашите елементи, макар че нямат превес в персонален състав, снаряди и техника, не престават да настъпват по фланговете. През миналото денонощие успяхме да преодолеем разстояние от 150 до 1700 метра ", сподели той.

Изявлението на представителя на въоръжените сили на Украйна от ръководителя на наемническата формация " Вагнер " Евгений Пригожин.

" За страдание елементи на съветското министерство на защитата отстъпиха до 570 метра северно от Бахмут, разкривайки нашите флангове. Обръщам се обществено към висшето управление на министерството на защитата, тъй като писмата ми не се четат. Имам молба към вас: Валерий Василиевич (Герасимов), Сергей Кужугетович (Шойгу), апелирам, не предавайте фланговете, не предавайте селището, останете колкото можете още няколко дни, направете всичко по силите си, за не се разпадат да фланговете ", сподели Пригожин.
 Украйна отвоювала територии към Бахмут, само че Русия напредва в града
Украйна отвоювала територии към Бахмут, само че Русия напредва в града

Тежките боеве не престават

Но в сряда вечерта Пригожин заяви, че неговите наемници са напреднали в Бахмут на разстояние до 260 метра.

" Под контрола на врага останаха 1,28 кв. км. Врагът оказва гневна опозиция, борбата се води за всяка къща, за всеки вход, за всеки квадратен метър територия ", се споделя в изказването му.

Той още веднъж упрекна съветските елементи, че са напуснали позициите си по фланговете, само че даде обещание, че все пак Бахмут ще бъде високомерен.
 ISW: Украйна желае да обкръжи Бахмут
ISW: Украйна желае да обкръжи Бахмут

С ракетни удари Кремъл желае да спре контраатаката на Киев

От командването на така наречен ДНР, която от 2014 година окупира част от Донецка област, също споделят, че Бахмут ще бъде високомерен скоро, само че не се наемат да предвиждат по кое време. " Все още не мога да дам дата, има прекалено много фактори ", цитира ТАСС думите на Пушилин, началник на ДНР.

Близки до него източници по-рано оповестиха, че сега съветските сили управляват съвсем 90% от територията на Бахмут. В същото време ситуацията остава напрегната, секторът в западната част на града остава под контрола на въоръжените сили на Украйна. Заедно с намиращия се по-високо прилежащ град Часов Яр, това разрешава на украинските войски да обезпечат направления за доставяне на украинските бойци, защитаващи града, както и дейно да нанасят удари по съветските сили, които го щурмуват.

Американският институт за проучване на войната (ISW) означи в отчет предходната вечер, че до момента в който украинските контраатаки при Бахмут са били лимитирани,.
 Пригожин: Русия лъже за обстановката в Бахмут
Пригожин: Русия лъже за обстановката в Бахмут

Руските сили не се отдръпват тактически от някои позиции, а бягат, до момента в който украинската войска заема тактически значими точки
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР