В Украйна е разкрита мрежа от агенти на руската Федерална

...
В Украйна е разкрита мрежа от агенти на руската Федерална
Коментари Харесай

Киев разкри мрежа от агенти, планирали убийството на Зеленски

В Украйна е разкрита мрежа от сътрудници на съветската Федерална работа за сигурност (ФСБ), които са подготвяли убийството на президента Володимир Зеленски и други представители на висшето военно-политическо управление на страната, заяви Службата за сигурност на Украйна (СБУ) в телеграм канала си, представена от Би Би Си.

" Плановете трябваше да бъдат осъществени от разследваща мрежа, авансово разкрита от Службата за сигурност на Украйна със съдействието на управлението на Управлението за държавна сигурност. Мрежата, чиято активност ФСБ контролираше от Москва, включваше двама полковници от УГО (Управлението за държавна охрана) , които " спускаха " секретна информация в Русия ", се споделя в известието на СБУ.

Съобщава се, че една от дилемите на разследващата мрежа е била да търси екзекутори измежду военните, близки до сигурността на президента, способни да вземат Зеленски за пленник и по-късно да го убият.

" Освен Володимир Зеленски, врагът възнамерява да ликвидира ръководителя на СБУ Василий Малюк , ръководителя на ГУР Кирило Буданов и други чиновници. Например ликвидирането на началника на Главното разследващо ръководство Кирило Буданов е щяло да бъде осъществено преди Великден ", оповестява СБУ.

 Поляк е задържан за скрит план за убийството на Зеленски
Поляк е задържан за скрит план за убийството на Зеленски

Според обвиняванията, мъжът е сътрудничил с руснаци

СБУ по-късно показа проекта за убийството на Буданов .

" Планът на врага беше следният: в началото вербуваният сътрудник трябваше да следи придвижването на предпазеното лице и да предава информация на врага. Предвижда се да се нанесе ракетен удар по координатите на постройката, където трябваше да се намира служителят. След това щяха да нападат с дрон хората, останали на мястото на провалянето. След това руснаците са възнамерявали да изстрелят още една ракета, в това число за заличаване на следи от потреблението на дрона ", излиза наяве от обявата в " Телеграм " на Службата за сигурност на Украйна.

Припомняме, че съветското Mинистерство на вътрешните работи, съобщи ТАСС.

Съответното предписание е оповестено в осведомителната система на ведомството, където се показва, че украинският президент се търси по отношение на член от Наказателния кодекс на Руската федерация.
 Москва разгласи за търсене още украински политици
Москва разгласи за търсене още украински политици

Бивши и сегашни министри, военни, вицепремиери и други
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР