През последните седмици руските войски постигнаха малки териториални придобивки на

...
През последните седмици руските войски постигнаха малки териториални придобивки на
Коментари Харесай

Русия поема инициатива във все по-голяма част от фронта

През последните седмици съветските войски реализираха дребни териториални придобивки на източния фронт на Украйна, употребявайки преимуществото си в жива мощ в изтощителни борби. Но като цяло Русия поема самодейността на фронта в Украйна. Това разяснява New York Times за обстановката на войната, която раздруса Европа и продължава към този момент втора година.

Изданието свързва последните събития на фронта с мненията и на украинския президент Владимир Зеленски по време на годишната му конференция за потребността от нова готовност до 500 хиляди души.

Много украинци към момента не са призовани в армията, а управляващите не желаят да прибягват до всеобща готовност, с цел да не провокират обществено напрежение.

Междувременно обаче съветските войски се доближават към град Авдеевка, който New York Times назовава украинска цитадела в региона на Донецк.

Превземането на Авдеевка би било стратегически триумф за Русия, тъй като това е ядрото на украинската защита в Донбас, както и знак на съпротивата - подкрепяните от Русия сепаратистки сили се пробваха да го завладяват през 2014 година

" Последните офанзиви на Русия покрай Авдеевка, както и към други градове като Купянск, Бахмут и Маринка, също са в допълнение доказателство, че Русия твърдо е овладяла самодейността в огромна част от бойното поле, откакто украинският върховен военачалник призна предишния месец, че лятната контраатака е в застой ", се споделя в публикацията. Става дума за признанията на главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни.

Изданието показва и че Русия съумява да реализира прогрес на фронта и на фона на триумф на политическа сцена както в Съединени американски щати, по този начин и в Европа, а той е обвързван с по-нататъшната военна помощ на Киев, от която Украйна " обезверено се нуждае ", с цел да резервира позициите си.

Все отново отбелязва New York Times, поемането на самодейността от Русия е обвързвано с увеличение на съветските загуби на фронта. Един от украинските бойци в диалог с изданието разказва съветската тактичност по следния метод: " Ние имаме повече хора, в сравнение с вие имате муниции, патрони, ракети и снаряди. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР