През последните няколко дни възникнаха известни проблеми с фирмения фърмуер

...
През последните няколко дни възникнаха известни проблеми с фирмения фърмуер
Коментари Харесай

Xiaomi отвори кода на ядрото на фирмената среда Mi A1

През последните няколко дни породиха известни проблеми с фирмения фърмуер на смарт телефона Xiaomi Mi A1. Но положителната вест през днешния ден е, че компанията отвори сорс кода на ядрото на своята фирмена среда.
Отварянето на кода на ядрото не е направено по благосклонност, а по изискванията на лиценза на Гугъл и освен на Гугъл – в случай че употребявате свободен програмен продукт, би трябвало да дадете достъп до своя сорс код на общността.



Xiaomi не бързаше да съблюдава изискванията на GPL 2.0 лиценза на Linux ядрото . Компанията трябваше да направи това доста по-рано – в границите на три месеца след излизането на новия смарт телефон на пазара. Първият смарт телефон с чист Android се появи още през месец септември предходната година, само че едвам в този момент производителят извърши това обвързване. Xiaomi по този начин и не заяви каква е повода за нарушаването на лицензното съглашение. Производителят по никакъв метод не разяснява обвиняванията в собствен адрес по отношение на публикуването на сорс кода.



Xiaomi Mi A1 е един от смарт телефоните, които оптимално покриват стандарта за бързи мобилни телефони със общоприет Android. Отварянето на сорс кода ще даде опция на самостоятелните програмисти и разработчици да основават личен фърмуер за това устройство. Всъщност, това ще направи смарт телефона Xiaomi Mi A1 още по-известен.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР