През последните години аутсорсинг индустрията в България се развива с

...
През последните години аутсорсинг индустрията в България се развива с
Коментари Харесай

Аутсорсинг индустрията у нас ще нарасне с до 15% през 2017 г.


През последните години аутсорсинг промишлеността в България се развива с непрекъснат ритъм, като упованията за 2017 година са фирмите от бранша да допринесат за нов напредък в границите на 10% до 15%. Това съобщи в изявление за Bloomberg TV Стефан Бумов, основен действен шеф на HeleCloud и ръководител на Българската аутсорсинг асоциация до март т.г. Това значи съвсем 3 пъти по-бързо развиване на аутсорсинг бизнеса по отношение на междинния ритъм за страната, а това ще докара и до по-висок дял от Брутният вътрешен продукт, като този дял през 2016 година доближи 3.6%.

 Стефан Бумов, основен действен шеф на HeleCloud и ръководител на Българската аутсорсинг асоциация до март т.г.

Според Бумов, прибавянето на нови работни работни места се дължи най-вече на фирмите, които са се открили на пазара, а не на навлизането на нови компании. Липсата на фрагменти обаче продължава да „ спъва “ по-бързото бъдещо разгръщане на аутсорсинг промишлеността. Това е проблем и за редица браншове, в които все по-масово разчитат на обществени облаци, на развиване на приложения от сферата на интернет на нещата, роботизацията и автоматизацията на процесите, като всичко това трансформира условията към човешкия капитал. „ Заетите изключително в ИТ сферата би трябвало да преминат по-високо равнище на образование, което да дава отговор на все по-бързо навлизащите нови технологии. Не би трябвало към този момент да се приказва единствено за проблем в областта на образованието, а за нуждата работещите в бизнеса да покачат квалификацията си “, разяснява Буров.

Той означи още, че има лек спад на инвеститорския интерес, като една от аргументите е „ невъзможността на България да се нарежда на интернационално равнище, тъй като липсват ясни послания към високия клас вложители. България би трябвало да се стреми да предлага услуги с висока добавена стойност, с цел да резервира водещата си позиция в света. По този метод бизнесът ще продължава да пораства и ще има опция да покачва заплатите на заетите в промишлеността “, добави Буров.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР