Британската Ocado Technology отвори нов развоен център в София. Компанията

...
Британската Ocado Technology отвори нов развоен център в София. Компанията
Коментари Харесай

Британската Ocado Technology отваря нов софтуерен център в София

Британската Ocado Technology отвори нов развоен център в София. Компанията основава програмен продукт и системи, поддържащи цялостните платформи за онлайн търговия на водещите супермаркети Ocado и Morrisons. Новият софтуерен център на Ocado Technology в София бе открит от английския дипломат в България Ема Кейт Хопкинс (Носител на ордена на Британската империя - OBE).

“Новият софтуерен център на Ocado e превъзходен образец за това, по какъв начин една английска компания може да се възползва от опциите на България като място за развиване на своя бизнес “, е декларирала Ема Хопкинс.

 Снимка: Ocado Technology

Новият софтуерен център на Ocado Technology в София е с повърхност 1800 квадратни метра в съвременна постройка, наоколо до Mall Paradise. В него работят към този момент над 60 софтуерни инженери, които създават планове в региона на роботиката, машинното образование, изкуственият разсъдък и симулациите, data science – способ за добиване на данни и анализирането им, складовия надзор, осъществяването на онлайн поръчки и други Броят на експертите се чака да се утрои през идващите години.

Софтуерните системи на Ocado Technology включват новаторски технологии в 5 от най-горещите през днешния ден сфери, в това число изкуствен интелект (AI), роботика, Интернет на нещата (IoT), разбор на Големи данни и облачни технологии. Освен във Англия, Ocado Technology създава програмен продукт в своите стратегически и съвременни центрове - два в Полша и по един в Испания и в България.

Ocado Technology е основала смарт платформата Ocado Smart Platform (OSP), която обезпечава изцяло решение за електронна търговия, помагащо на супермаркетите да одобряват и извършват дейно онлайн поръчки.

„ Ocado Technology е намерила метод за равномерен преход от обичайните супермаркети към все по-популярните онлайн магазини, настояват от компанията, която подписва голям брой OSP покупко-продажби с интернационалните колоси като Kroger, Morrisons, ICA, Sobeys и Group Casino.

“Радваме се да разтеглим нашите благоприятни условия в София. Партньорството ни с Questers ни оказа помощ да се установим в началото в София, а да оперираме независимо ще ни даде повече благоприятни условия за бъдещето. Откриването на новия офис е доказателство за гения на нашия бързоразвиващ се екип, който сполучливо се оправи с някои доста комплицирани провокации през последните 2 години “, разяснява Ричард Хейууд, управител на Ocado Technology София.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР