през последните години, а са дошли обратно само 13.3 млрд.

...
през последните години, а са дошли обратно само 13.3 млрд.
Коментари Харесай

37 милиарда евро и 2 милиона души са напуснали България

през последните години, а са пристигнали назад единствено 13.3 милиарда евро, съобщи пред Nova News Васил Велев, ръководител на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ). Инвестиционният климат у нас клони към нула, а България е най-бързо изчезващата нация в Европейски Съюз, съобщи Велев.

Президентът на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов добави, че не знае какъв брой пари са изтекли от страната в последните години, само че знае, че 2 млн. българи към този момент са напуснали. " Ако продължаваме с такива промени, не след дълго ще се питаме за какво нямаме работна ръка и за какво би трябвало да внасяме служащи от Виетнам и Тайланд ", предизвести Манолов.

Според шефа на АИКБ е притеснителна неналичието на единодушие измежду политическите сили по целите, изключително в региона на правосъдната промяна, правната сигурност, отбраната на собствеността. " Ние сме преди всичко в Европейски Съюз по дял на бюджетните разноски за сигурност и правосъдна система по отношение на в Брутният вътрешен продукт – става дума за прокуратурата и следствието. В същото време сме на дъното по дял на разноските за здравна предварителна защита и профилактика. За разлика от това във връзка с болничната помощ сме над междинното равнище, т.е. плащаме хората да боледуват, а не да не боледуват. В програмата (за ръководство на Има подобен народ) не виждаме промени в енергетиката и в зеления бранш ", сподели Велев.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Парите, изпращани у нас от българите живеещи и работещи в чу...

Сред препоръчаните цели Велев не вижда нищо за промяна в правосъдната система, в енергетиката, зелената сила, не се схваща каква ще е бизнес средата, данъчната тежест, регулациите. Няма и предпочитание за връзка, в границите на която да се реши по какъв начин да се организират промените, за актуализация на бюджета, подготовка на бюджета за идната година.

Според бизнеса съставянето на държавно управление е наложително належащо, с цел да извърши значими задания. " Суверенът избра три и повече партии да го ръководят, заради това има потребност от разговор, единодушие за непопулярни ограничения и дейности, които са отлагани от години ", съобщи Велев.

Димитър Манолов бе безапелационен, че безусловно би трябвало да се стартира работа по бюджета за идната година, актуализация на сегашния, положението с пенсиите, а главното, което е било пропуснато през миналите седмици, е пропаганда за усилване на имунизацията.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
За следващ път публични данни на Българска народна банка демонстрират, че непознатите вложители избират други дестинации...

" Присъствието на Николай Василев може да ни ориентира за посоката, в която би вървял подобен кабинет, само че това не е изговорено. Николай Василев е дялан камък, за всичко става, само че нямам визия дали ще стане за първи ", сподели синдикалистът.

" Големите достолепия на някои кандидат-министри са, че знаят непознати езици. Ние с господин Велев знаем от деца непознати езици и за мен това не е някакво изключително достолепие. Това че някой бил работил в банка... не знам. Най-често сме неприятно изненадвани, само че това е демокрацията ", уточни Манолов.

За Плана за възобновяване и резистентност президентът на КТ " Подкрепа " предизвести, че всяко закъснение е неприятно и може би е най-добре е служебното държавно управление да го внесе, без значение какъв брой е добър или неприятен планът. " Ако не се сформира държавно управление от Народното събрание, служебният кабинет би трябвало да внесе Плана в сегашния му тип, само че по-добре е да има държавно управление, което да го доработи ", изрази мнението си за проекта Велев.

Относно влизането в еврозоната и приемането на еврото шефът на АИКБ съобщи, че ние на процедура сме го приели. А опасенията от фактическото му приемане са безпочвени.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР