През последните дни в социалната мрежа Facebook се разпространяват снимки

...
През последните дни в социалната мрежа Facebook се разпространяват снимки
Коментари Харесай

Защо американски военни бяха настанени в столичен хотел?

През последните дни в обществената мрежа Фейсбук се популяризират фотоси и на американски бойци в хотел в София. Публикациите са неведнъж споделяни с изказвания, че настаняването на военните е по отношение на разполагането на спомагателни сили в България.



Снимките от фоайето съответстват с тези, оповестени в уеб страницата на хотела, за който се твърди, че приема американските бойци.





Твърдение: Допълнителни американски военни сили се разполагат в България

От Министерството на защитата също потвърдиха информацията за настаняването на задграничните военнослужещи. За БНР те прецизираха обаче, че военните са прекосявали директно през страната ни . Поради отсрочване на полета им, обвързвано с усложнените метеорологични условия, са пренощували в София и на идващия ден са напуснали България .

Относно информациите за наличието на американски военнослужещи в България от МО напомнят, че до 30 юни 2022 година на образователен полигон „ Ново село “ се организира взаимна българо-американска подготовка. В нея вземат участие на ротационен принцип формирования от Сухопътните войски на Съединени американски щати, както и сили и средства от Министерството на защитата, структурите на директно послушание на министъра на защитата и Българската войска.

Във връзка с това се прави от време на време предислоциране на военнослужещи с нужната екипировка, щатно въоръжение и бойни муниции от Въоръжените сили на Съединени американски щати, както и на бойни машини на пехотата.

Съвместната подготовка се организира в границите на плануваните през 2021 година учения на Българската войска в страната и чужбина, които ще се проведат през тази година.

За взаимните учения със Съединени американски щати и някогашният министър на защитата Стефан Янев. Към този миг не се чака разполагане на още американски бойци.

Заключение
Снимките с американски военни, настанени в столичен хотел, дават отговор на истината. Твърденията към фотосите обаче, че се разполагат в допълнение военни сили на Съединени американски щати в България, са ПОДВЕЖДАЩИ. Няма доказана публична информация от МО за напредването на американски военнослужещи в страната отвън рамките на провеждащата се взаимна българо-американска подготовка на образователен полигон " Ново село ".


------------------

 Екипът на БНР за инспекция на обстоятелства поема ангажимент за инспекция на изказвания, които могат да подведат слушатели и читатели по значими тематики. Сигнали можете да изпращате на имейл   Други материали от Екипа за инспекция на обстоятелства на БНР може да прочетете на 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР