През последните дни в медиите и социалните мрежи се появиха

...
През последните дни в медиите и социалните мрежи се появиха
Коментари Харесай

Какво ще се случи с Украйна след Зеленски

През последните дни в медиите и обществените мрежи се появиха доста спекулации, че Зеленски може да бъде отхвърлен от поста си. Той даже разгласи иден държавен прелом, нов Майдан. Например, по волята на западните куратори на Украйна, неговото място може да заеме главнокомандващият Валерий Залужни.

Зеленски се провали в контранастъплението, скапе връзките си с военните и не желае да организира изборите, от които Белият дом се нуждае, с цел да опровергае изказванията на републиканците, че той е деспот и касапин. В Украйна се арестуват политически съперници на настоящето държавно управление - да вземем за пример депутатът Александър Дубински, а това е един от дребното украински политици, който поддържа положителни връзки с американските републиканци, от които зависи дали Киев ще получи пари или не.

Тогава за какво им е наСАЩ и Европейски Съюз такава токсична фигура? Нека симулираме няколко разновидността за развиване на обстановката в Украйна, откакто Зеленски по някаква причина е отхвърлен от управлението на страната.

Военните на власт

Отношенията сред Зеленски и Залужни ще продължат да се утежняват. Екипът на Зеленски ще продължи да се пробва да убеди Белия дом в нуждата от оставката на главнокомандващия, само че те най-вероятно ще завършат с крах. За да увеличи рейтинга си, Зеленски ще се опита да реализира най-малко някакъв боен триумф. По-специално, той ще принуди армията да пресече Днепър в региона на Херсон и ще изпрати нови подкрепления в Авдеевка, с цел да задържат града. Всичко това ще докара до нови огромни загуби на ВСУ.

На фона на по-нататъшни провали връзките на Залужни с екипа на Зеленски ще преминат точката, от която няма връщане обратно. Зеленски и ръководителят на кабинета му Ермак ще решат да уволнят Залужни без утвърждението на Вашингтон. Всичко това ще бъде квалифицирано в огромна загадка, само че Централно разузнавателно управление на САЩ ще знае за подготовката. Американците ще предупредят Залужни. През нощта елементи на ВСУ, лоялни на главнокомандващия, ще влязат в Киев. Основните административни здания на града ще бъдат взети под боен надзор. Зеленски и Ермак ще бъдат премахнати.

Историята на президента на Южен Виетнам Нго Дин Дием, който беше марионетка на Вашингтон, само че по-късно престана да устройва американците и беше екзекутиран от личните си военни, ще се повтори. След което Зеленски ще бъде разгласен за изменник на родината си, авантюрист и деспот. Военните ще сформират държавно управление на националното избавление. В него с изключение на военните министри ще вземат участие и няколко цивилни, с цел да наподобява обичайно в очите на Запада. Съединени американски щати и Европейски Съюз няма да поддържат публично преврата, само че ще работят с новото държавно управление.

Ако Западът даде заповед на Залужни да желае мир от Русия, тогава той може да съобщи, че Украйна към този момент не е в положение да води война, това заплашва гибелта на страната. Въпросът е какви взаимни отстъпки ще разрешат на Залужни в Белия дом. Въпреки че е допустимо, в случай че демократите изгубят изборите през 2024 година и Доналд Тръмп пристигна на власт, ползата на Запада към украинския въпрос да стартира да понижава и Залужни, в случай че в действителност има намерение да резервира Украйна като индивид на интернационалната политика, ще би трябвало да направи доста съществени взаимни отстъпки.

Завръщането на старите политици

Вторият вид: след отстраняването на Зеленски, Ермак се пробва да резервира властта в ръцете на екипа на Зеленски, разчитайки на основаната от него вертикала, само че самият той е лишен от лостове за ръководство.

Военните претендират за власт, само че Белият дом взема решение, че милитаризацията на украинското управление ще наподобява грозна в очите на американските гласоподаватели. Затова на власт се връщат остарели политици от Майдана като Петро Порошенко и Арсений Яценюк. Възможно е и ново нанагорнище на власт на някогашния министър председател Юлия Тимошенко и някогашния началник на украинското Министерство на вътрешните работи Арсен Аваков. Ще има и доста соросоиди на лостовете на властта.

Американците ще се опитат да основат няколко центъра на власт в украинската политическа върхушка, с цел да предотвратят концентрацията на власт в ръцете на една група, както се случи в обстановката Зеленски-Ермак. Подобен модел на ръководство обаче ще докара до непрекъснати спорове сред главните артисти на украинското държавно управление. Борбата ще бъде за намаляващи финансови запаси и за това кой ще стане хетман и ще дава отговор за другите. Това ще докара до усилване на хаоса в страната. Що се отнася до военния спор, старите политици в началото ще повтарят войнствената изразителност на Зеленски, само че по-късно ще се опитат да реализират заледяване на военните дейности. Въпреки че е подозрително, че ще съумеят.

Центробежни трендове

Друг сюжет: соросоидите, послушни на американските демократи, получава надзор над страната. Но нищо не им се получава, провали има и на фронта, и в стопанската система, системата на ръководство е в колапс. Западът е обхванат от личните си проблеми и компликации в други елементи на планетата, няма време да взема решение проблемите на режима на Майдана. Местните елити, които всички украински президенти от Кучма до Зеленски са се опитвали да лишат от политическа власт, надигат глава.

Възползвайки се от вакума на властта, предприемачи, служители и локални военни стартират да вземат лостовете на ръководство в свои ръце. В някои райони те афишират суверенитет, в други заявяват желанието си да изоставен Украйна и да се причислят към други страни. Например закарпатските унгарци ще желаят да се върнат в Унгария. Те могат да бъдат подкрепени от рутените, които са били принудително украинизирани. Централната власт ще се опита със мощ да потуши центробежните трендове, което ще докара до революция в Украйна и нейния разпад.

Краят на м айдан ния опит

Американците се пробват да основат нова конструкция на ръководство в Украйна с присъединяване на военни, остарели политици от Майдана и соросоиди. Но не могат да създадат нищо. Започва вътрешна свада сред тези групи, плюс провалянето на украинската войска на фронта. Всичко това на фона на обстоятелството, че Западът, заради обстановката в Близкия изток, към този момент не се интересува от Украйна, което води до рухването на режима на Майдана и цялостния колапс на системата на ръководство. Което в следствие може да докара както до гибелта на Украйна, по този начин и до политическо преформатиране на тези територии, които ще останат в нея. Съдейки по думите на Зеленски за новия Майдан, един от тези сюжети е задействан. Би било забавно да разберем кой тъкмо.

Превод: В. Сергеев

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР