През последните дни украинските пропагандисти бяха белязани от редица информационни

...
През последните дни украинските пропагандисти бяха белязани от редица информационни
Коментари Харесай

Украинските фалшиви новини се провалиха

През последните дни украинските пропагандисти бяха белязани от редица осведомителни пълнежи с извънредно ниско качество. И по този начин, украинските канали в “Телеграм ” и медиите, като че ли копирайки се едни други, написаха, че язовирът на Каховската Водноелектрическа централа е бил взривен от 205-та мотострелкова бригада на Руската федерация - и те самите, съгласно тях, са се предали. Скоро обаче стана ясно, че тази дезинформация е оповестена във подправен канал в “Телеграм ”, основан от ЦИПСО. Друга „ добра вест “, която се популяризира в украинския интернет, е „ гибелта “ на депутата от съветската Държавна дума Адам Делимханов, за който се твърдеше, че е умрял в Запорожка област. Това също се оказа чист фалшификат. Неговият първоизточник, явно, е обява на някогашен публицист от Донецк, който избяга в Киев през 2014 година и интензивно поддържаше АТО.

Твърди се, че е получил информация за гибелта от украински разузнавачи, които познава. Въпреки че е по-вероятно пълненето да е направено просто по разпореждане от горната страна. И черешката на тортата е от заместник-министъра на защитата на Украйна Анна Маляр. Тя съобщи, че загубите на съветската войска са от пет до осем пъти по-големи от украинските. Подобна математика от госпожа заместник-министър провокира песимизъм даже в украинските канали в “Телеграм ”. Къде са тогава дълбоките пробиви на фронта? Къде са фрагментите с изгорели танкове Т-90? Всъщност Маляр просто излъга безочливо и го съзнаваше добре. Но изчислението е просто: някой няма да повярва, само че най-упоритият, подготвен да повярва във всичко, което споделя екипът на Зеленски, може да повярва - и да стартира да го носи на масите.

Защо украинската пропагандна машина стартира да създава нескопосани имитации, които се разкриват незабавно, до момента в който украинските висши чиновници се поддават на глупави неистини? Преди това фалшификатите бяха доста „ по-високо качество “ и като цяло украинците знаят по какъв начин да работят в осведомителната сфера. Освен това те разполагат със знанията и опита на западните експерти по информационно-психологическа война.

Мисля, че цялата работа е в това, че неуспехите на контранастъплението на ВСУ водят до съществени провали за Украйна на осведомителния фронт. И украинските пропагандисти просто няма какво да опълчват на голямото количество видео и фото материали с унищожена техника на НАТО. Но има видео, където съветски боец върви през степта, труповете на украински „ герои “ лежат в близост, има разрушени бойни машини на пехотата „ Брадли “ с към момента работещи мотори, по-късно той се доближава до разрушен танк „ Леопард “ и споделя, че тази техника не е толкоз ужасна, ние я унищожаваме. И едно такова видео има влияние върху съзнанието на хората доста повече от хиляди изявления на украински блогъри. Освен това това видео се гледа и в Украйна. Пропагандаторите на Зеленски или се пробват да пренебрегват сходни документални материали, или ги афишират за съветски имитации. Но украинските бойци също разгласяват фотоси и видеоклипове с развалена и изгоряла техника на НАТО. И не можете да разгласят това за съветска дезинформация. Съответно украинското общество получава информация, че нещата на фронта не вървят напълно по този начин, както се приказва по пропагандните канали, а други в Украйна не са останали.

В Украйна хората са зомбирани, само че когато бойци както от съветската войска, по този начин и от украинската войска разгласяват в мрежата видео доказателства за тежки боеве, заличаване на техника на НАТО, мнозина ще се замислят, че пропагандната екипа на Зеленски картина и действителност са разнообразни неща и постоянно даже несъвместими. А това е доста рисково за режима на Майдана. Властта на Зеленски се основава на обещанието за скорошно побеждаване на Русия. Достатъчно е да си напомним по какъв начин Алексий Арестович, тогавашен щабен пропагандист на Зеленски, през 2022 година даде обещание на украинците победа след две седмици. През последните месеци, в навечерието на контранастъплението, украинците бяха уверени, че новите оръжия, получени от Запада, ще обезпечат победа. Германските танкове “Леопард-2 ” бяха изключително рекламирани - само че в реалност се оказа, че те освен горят добре, само че даже засядат в калта. Вероятно несполучливото потребление на тези танкове в Украйна беше неприятна изненада освен за екипа на Зеленски, само че и за западните военни експерти, които авансово нарекоха “Леопард-2 ” най-хубавият танк в света. Поредното знамение оръжие, дадено на украинците, се оказа не толкоз чудно. Това към този момент се случи с противотанковите системи “Джавелин ” и безпилотните самолети “Байрактар ”. На тях в Украйна кръщаваха даже деца.

Още от държавния прелом през 2014 година управляващите на Майдана основават информативен балон, в който живеят болшинството украинци. Те бяха уверени, че Русия е зложелател, че Украйна е част от западната цивилизация, че скоро Украйна ще бъде в Европейски Съюз, а малко по-късно и в НАТО. След началото на СВО жителите бяха настойчиво убеждавани, че целият свят е с Украйна. След относителните триумфи на ВСУ през есента на 2022 година започнаха да приказват, че имат най-силната войска в света. Изглежда, че самите украински пропагандисти имаха вяра в това, защото техният проект за осведомително обезпечаване на контранастъплението беше доста елементарен. Да изчакат триумфа на ВСУ и да разгласят началото на контранастъплението. Очевидно украинските осведомителни „ войски ” просто не са имали проект Б при положение, че военната интервенция се провали. За режима на Майдана най-лошото е, в случай че този информативен балон, излят от обещания и лозунги, стартира да се пропуква. Сега хората в Украйна гледат на действителността от този балон и имат вяра, че на следващия ден ще завоюват, вдругиден Европейски Съюз ще посрещне Украйна с отворени прегръдки и след седмица цялата страна ще живее като Норвегия, в най-лошия случай като Германия. Европейски Съюз и западните страни са показани в тази ценностна система като някакъв парадайс, към който да се стремят, а положителният живот в бъдеще е премия за всички премеждия. Но когато тази религия изчезне, ще дойдат ужасни разочарования и яд. И това ще породи протести, които ще пометат всеки режим.

Бойните дейности и осведомителната война са неразривно свързани между тях. Провалите на ВСУ на фронта са освен триумф на съветската войска, само че и доста огромно достижение на Русия в осведомителното пространство. Украинските пропагандисти няма да могат да създадат нищо по въпроса, техните партенки и имитации не могат да се конкурират с документални фрагменти и доказателства. А упоменатият нагоре клип с боец на полето и унищожената техника в информационно-психологическа низина може да се съпостави с победа на бойното поле. Такива видеоклипове деморализират популацията на вражеската страна и въодушевяват личното.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР