През последната седмица БРИКС е най-актуалната тема на разговор, тъй

...
През последната седмица БРИКС е най-актуалната тема на разговор, тъй
Коментари Харесай

БРИКС: Колко държави участват?

През последната седмица БРИКС е най-актуалната тематика на диалог, защото световната икономическа неустойчивост продължава да нараства.

БРИКС съставлява пет значими стопански системи: Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка. Алианса се стреми да сътвори своя лична валута, с цел да сведе до най-малко въздействието на Съединени американски щати върху международната търговия.

Първоначалният план на БРИКС е да притегли вниманието към капиталовите вероятности, като групата не е основана като формален междуправителствен орган.

С течение на времето обаче БРИКС се трансформира в по-обединена геополитическа конструкция, като от 2009 година държавните управления на страните членки се събират на публични срещи на върха и си сътрудничат в региона на многостранните политики.

Понастоящем алиансът се състои от гореизброените пет страни, само че деветнадесет други страни са показали интерес да се причислят към него. Според информацията групата притегля интереса и на други страни по света.

Срещата на върха на БРИКС ще се организира през август в Кейптаун и разширението евентуално ще бъде една от тематиките на дневен ред.


  От $733 до $4,000,000 след инвестиция в тази криптовалута


Новата банка за развиване (NDB), основана от страните от БРИКС, има за цел да финансира планове за инфраструктура и стабилно развиване в страните членки и разрастващите се страни.

Тази година NDB приветства трима нови членове – Бангладеш, ОАЕ и Египет, като те бяха утвърдени преди години.

Въпреки че те не са пълноправни членове на алианса БРИКС, тяхното присъединяване и поддръжка евентуално също ще бъдат разисквани на идната среща на върха.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР