През периода 18-22 юли 2022 г. за територията на град

...
През периода 18-22 юли 2022 г. за територията на град
Коментари Харесай

РИОСВ: Няма данни за замърсяване на въздуха в Русе

През интервала 18-22 юли 2022 година за територията на град Русе няма данни за промишлено замърсяване

Източникът на неприятни миризми, за които алармират жителите на Русе, е тлеещият товар на транспортни плавателни средства в сектор на река Дунав, в прилежаща Р. Румъния.

Данните от автоматизираната измервателна станция за непрестанен мониторинг на качеството на атмосферния въздух (КАВ) „ Възраждане “, предоставени от Регионална лоборатория - Русе към Изпълнителна агенция по околна среда не демонстрират превишения на нормите на следените замърсители. Преносът на димните газове към територията на гр. Русе е в директна взаимозависимост от метеорологичните условия - скорост и посока напразно. През цитирания интервал вятърът е бил с преобладаваща посока север-северозапад, с ниска скорост през вечерните и нощните часове.

Основните промишлени съоръжения, които посредством активността си са евентуален източник на миризми към интервала 18-22 юли не са правили индустриална активност. Не са настъпвали промишлени повреди с неконтролирано изпускане на нездравословни излъчвания:

- Дружеството „ Линамар Лайт Металс Русе “ ЕООД гр. Русе към горецитирания интервал не правило индустриална активност заради годишна техническа профилактика на съоръженията;

- „ Лубрика “ АД не е правила индустриална дейност;

- „ Топлофикация-Русе “ ЕАД – няма данни за необикновен режим на работа на горивните системи. През интервала 18-21 юли РИОСВ-Русе е правила контролна инспекция за съблюдаване изискванията, записани в комплексното позволение (КР) на сдружението. Няма данни за превишения на следените замърсители, според резултатите от Собствените непрекъснати измервания.

Горецитираните обстоятелства са безапелационни за неналичието на данни за индустриален източник на миризми през интервала 18-22 юли 2022 година

РИОСВ-Русе изиска с писмо от кмета на Община Русе да показа в къси периоди документи, свързани с осъществяване на отговорностите му по Закона за чистотата на атмосферния въздух.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР