През октомври общият показател на доверие на потребителите се покачва

...
През октомври общият показател на доверие на потребителите се покачва
Коментари Харесай

През октомври оптимизмът на потребителите расте

През октомври общият индикатор на доверие на потребителите се повишава с 1.1 пункта спрямо юли, като при популацията в градовете нарастването е 1.0 пункт, а при популацията в селата - 1.6 пункта. Това демонстрира тримесечното проучване на Националния статистически институт.

Мненията на потребителите за развиването на общата икономическа обстановка в страната през последните дванадесет месеца, както и прогнозите им за идващите дванадесет месеца леко се усъвършенстват - балансовите индикатори нарастват по отношение на предходното наблюдаване надлежно с 2 и 3.3 пункта.

За финансовото положение на семействата и оценките и упованията на потребителите, живеещи в градовете, бележат известно усъвършенстване, до момента в който мненията на популацията в селата са по-неблагоприятни.

Потребителите не престават да считат, че през последните дванадесет месеца има повишаване на потребителските цени, само че с по-слабо движение спрямо оценките, регистрирани три месеца по-рано. Същевременно инфлационните им упования за идващите дванадесет месеца са по-слабо изразени.

По отношение на безработицата в страната упованията за идващите дванадесет месеца са, че тя ще остане почти на юлското си ниво. По данни на Национален статистически институт през второто тримесечие безработицата в страната е 4.2%.

Последната анкета регистрира и положителна настройка в желанията на потребителите за осъществяването на разноски за " покупка или изграждане на жилище (вила) " и за " усъвършенствания в дома " през идващите дванадесет месеца.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР