През нощта срещу понеделник, от запад на изток очакваме през

...
През нощта срещу понеделник, от запад на изток очакваме през
Коментари Харесай

Контрастни температури, дъжд и гръмотевични бури ни очакват днес

През нощта против понеделник, от запад на изток чакаме през страната ни да премине добре изразен вторичен студен атмосферен фронт. Вятърът в Дунавската низина ще се усили и ще е от северозапад и с него ще стартира да прониква по-студен въздух. Значителни превалявания чакаме да се образуват и над крайните североизточни региони от нашата страна, където преваляванията ще са обилни по количество.

Минималните температури ще се намалят и ще са сред 14° и 18°С. Най-високи чакаме да са стойностите в равнините и към река Дунав - до 20°С, както и малко по-ниски - в планинските региони и към София - до 14°С.

До обяд в понеделник ще е с раздрана облачност. 

След обяд и през нощта против вторник, чакаме  през страната ни да премине следващото атмосферно разстройване. Ще се разразят гръмотевични стихии, като по-значителни ще са явленията изначало над Северозападна и Западна България, а през нощта против вторник - над централните и източни региони.

Максималните температури ще са в необятен контрастност и ще са сред 25-30°С в Северозападна България, много по-топло до 32°С чакаме в Югоизточна България. 

Поради предстоящите мощни гръмотевични стихии е издадено и предизвестие за гръмотевични стихии и обилни превалявания!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР