През нощта облачността ще е по-често значителна и на места

...
През нощта облачността ще е по-често значителна и на места
Коментари Харесай

Какво време ни очаква утре

През нощта облачността ще е по-често забележителна и тук-там ще има слаби превалявания от дъжд, в Северна България и високите полета в Западна - от сняг. Това оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), съобщи Българска телеграфна агенция.

До сутринта в Северозападна България има условия за формиране на поледици. Ще духа слаб, в Източна България - сдържан вятър от юг-югозапад. Минималните температури ще са сред минус 2° и 3°, в София - към минус 1°. Атмосферното налягане ще се покачва и по здрач ще е по-високо от междинното за месеца.

Утре вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили и с него ще нахлува леден въздух. В Дунавската низина и източните региони от страната вятърът ще е мощен и стремителен. Облачността ще се раздира и понижава, след обяд - до най-вече слънчево време. Максималните температури ще са сред 5° и 10°, малко по-ниски в котловините от Западна България. В София оптималната температура ще е към 2°.

Сутринта по Черноморието облачността ще е забележителна, само че още преди обяд ще се раздра и намалее до най-вече слънчево време. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са сред 7° и 9°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Сутринта над планините облачността ще е забележителна и на обособени места в масивите от Западна България към момента ще превалява слаб сняг. След обяд облачността ще се раздра и намалее до най-вече слънчево време. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи - мощен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е към минус 2°, на 2000 метра - към минус 6°.

През идващите дни стоплянето ще продължи. В сряда ще бъде най-вече слънчево, след обяд с раздрана висока облачност. Вятърът ще се ориентира от югозапад, ще отслабне, в Западна България и ще стихне. В четвъртък облачността ще се усили, на обособени места ще превали слаб дъжд. В източните региони вятърът ще се усили, а в Западна България ще се задържи съвсем безшумно и там в низините и котловините ще бъде мъгливо или с ниска слоеста облачност. Минималните температури ще са сред минус 1° и 4°, а оптималните - сред 10° и 15°, по-ниски в местата с трайна мъгла. 


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР