През ноември продажбите на имоти в Турция на чужденци са

...
През ноември продажбите на имоти в Турция на чужденци са
Коментари Харесай

Чужденци купуват като луди евтините имоти в Турция

През ноември продажбите на парцели в Турция на чужденци са скочили с близо 50% до рекордно равнище. Спадът на лирата е направил покупко-продажбите доста по-евтини за хора, които купуват с твърда валута, написа Reuters.

На фона на над 20% годишна инфлация пазарът на недвижими парцели като цяло е бил многолюден през ноември, като общите продажби са нарастнали с 59% на годишна база до 178 814 парцела, демонстрират данните на Турския статистически институт.

В понеделник до рекордно ниското равнище от 14,99 по отношение на $, с което цената ѝ се срина на половина през тази година.



Алтан Елмас, ръководител на локална асоциация на строителните бизнесмени и вложителите в жилищно строителство, разяснява, че притокът на задгранична валута в резултат на продажбите на жилища през 11-те месеца до ноември възлиза на към 8,5 милиарда $.

" До края на годината можем да достигнем 10 милиарда $. Най-голямата поддръжка за новата икономическа стратегия през идващия интервал ще пристигна от продажбите на парцели на чужденци ", уточни той.

Иранските жители са най-многобройните задгранични купувачи на турски парцели, следвани от иракчани и руснаци.

Най-популярното място за покупка на жилища за чужденците е мегаполисът Истанбул с 2922 продажби. На второ място е, а на трето - столицата Анкара.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР