През настоящата 2022 година се навършват две ключови годишнини –

...
През настоящата 2022 година се навършват две ключови годишнини –
Коментари Харесай

Кметът на Силистра участва в годишна среща на местните власти

През актуалната 2022 година се навършват две основни годишнини – 15 години от участието на България в Европейски Съюз и 140 години от обнародването на първия Закон за общините и градското ръководство (на 12 октомври 1882 г.) – мотив за отбелязване както устойчивостта на локалната власт в другите исторически интервали от развиването на България, по този начин и приноса на Европейския съюз за развиването на общините.

На тези годишнини са отдадени и двете пленарни сесии в границите на Срещата:

• Пленарна сесия „ Европейският път на българските локални управляващи “, в която участваха представители на Европейска комисия и българските представители в Европейския парламент.

В края на сесията се организира и тържествена гала по връчване на Европейският етикет за нововъведения и положително ръководство на локално равнище. Инициативата за отсъждане на Европейския етикет е в осъществяване на Стратегията за нововъведения и положително ръководство на локално равнище на Съвета на Европа, която е призната от Република България и се ползва сполучливо в продължение на повече от дванадесет години.

• Тържествена пленарна сесия „ 140 години законодателство за българските общини “, на която бяха връчени и годишните награди на НСОРБ.

Проведоха се и паралелни панелни полемики за:

 новаторски решения в региона на околната среда, публичния превоз и ръководството на отпадъците;

 положителни практики за локално икономическо развиване посредством активиране на локалните ресурси;

 настоящи въпроси в работата на общинските препоръки и секретарите на общини;

 районните партньорства.

Община Силистра беше показана с презентация за осъществените европейски планове.

По традиция, комерсиалното сдружение НСОРБ АКТИВ провежда ОБЩИНСКО ЕКСПО’2022, на което бяха предоставени благоприятни условия за определяне на контакти с евентуални сътрудници от бизнеса.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР