През миналия месец Италия стана първата страна от Г-7, която

...
През миналия месец Италия стана първата страна от Г-7, която
Коментари Харесай

Китай и Великобритания ще развиват заедно „зелени финанси

През предишния месец Италия стана първата страна от Г-7, която се включи публично в „ Един пояс, веднъж " и разгласи, че ще работи за нейния прогрес в Европа. В същото време, като натурален сътрудник на Пекин в построяването на самодейността, Англия освен си сътрудничи с Китай в построяването на инфраструктура и в търговията, само че двете страни работят дружно и за ръководство на рисковете за околната среда в страните от нейния обсег и за поощряване на еко вложенията, употребявайки преимуществата си в „ зелените " финанси, оповестява " Радио Китай ".

„ Зелената финансова самодейност на Лондонското Сити " бе препоръчана през 2016 година и значима част от нея е увеличение на устойчивото финансиране на инфраструктурни обекти. През декември 2018 година Китайската финансова асоциация, дружно със Зелената финансова самодейност на Лондонското Сити разгласява „ Основни правила за еко вложения в границите на самодейността „ Един пояс, веднъж ", в които бяха включени тематики като устойчивото и нисковъглеродното развиване, за възстановяване на изискванията за вложения и минимизиране на публичните опасности, както и трансформиране на сегашните капиталовложения в „ зелен ".

Като ограничения за поощряване свободното присъединяване на капиталови компании, правилата за „ зелени " вложения по самодейност „ Един пояс, веднъж " обрисуват 7 съществени сфери, които включват ръководство на фирмите, разработване на тактики, ръководство на стратегии, външни контакти и потребление на „ зелени " финансови принадлежности. Те също по този начин бяха предоставени на международните финансови институции и мултинационалните компании, които вземат участие или възнамеряват да влагат в планове по „ Един пояс, веднъж ".

Председателят на Зелената финансова самодейност на Лондонското Сити Роджър Гифорд уточни, че за повече от четири месеца от изработването им, правилата са дали сериозна поддръжка на механизма за финансово съдействие сред Китай и Англия, както и играят водеща роля в общите планове в сферата.

„ Компаниите обръщат внимание на възможностите и рисковете от комерсиалните си дейности. Сега стартират забавни разисквания по опциите за развиване на „ зелените " финанси, които са свързани с климатичните промени и устойчивото развиване на стопанската система. „ Зелената " финансова промишленост е сфера, в която би трябвало влагат всички, изключително банковия и застрахователния браншове, в случай че желаят да се оправят с дълговите опасности, породени от климатичните промени и проблемите с околната среда ", споделя Гифорд, добавяйки, че правилата освен дават основа и управление за съдействие сред двете страни в границите на „ Един пояс, веднъж ", само че и дават огромни шансове за развиване на разнообразни браншове и компании.

„ Това е партньорство сред държавните управления и бизнеса, което във връзка с дълготрайното развиване на някои планове и изменящата се конюнктура, може да обезпечи експертно мнение и да помогне на фирмите и вложителите да открият шансове в „ зелените " финанси ", акцентира Гифорд.

Коментирайки характерните преимущества на Англия в „ зелените " финанси, специфичният делегат на Лондон за „ Един пояс, веднъж " Дъглас Флинт показва, че опитът на английския бизнес в развиването може да бъде потребен за китайските компании, изключително поради тяхното „ зелено " стабилно развиване при осъществяване на плановете от „ Един пояс, веднъж ".

„ Като сътрудник в самодейността „ Един пояс, веднъж ", Лондон може да даде препоръки и оферти за дълготрайно развиване и промени по някои стратегии, с което да помогне за тяхното „ зелено " и стабилно осъществяване. Сътрудничеството сред Китай и Англия в „ зелените " финанси може да обезпечи стопански резултат за плановете от „ Един пояс, веднъж ", както и да се избегне негативното въздействие върху околната среда ", изяснява Флинт.

Кметът на Лондонското Сити Питър Естлин съобщи, че регионът поддържа самодейността „ Един пояс, веднъж " и желае да даде експертни услуги за нейното създаване.

Китай и Англия са водачи в света в региона на „ зелените " финанси. Публикуването на главните правила от Лондонското сити сигурно ще спомага за възстановяване на околната среда в страните от „ Един пояс, веднъж ", както и демонстрира на света решимостта на двете страни да продължат да развиват „ зелените " финанси.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР