През миналата година глобалният пазар на спортни технологии е генерирал

...
През миналата година глобалният пазар на спортни технологии е генерирал
Коментари Харесай

Инвестициите в спортни технологии са достигнали 90 млрд. долара през 2022 г.

През предходната година световният пазар на спортни технологии е генерирал 90 милиарда $ в стойност на разкрити покупко-продажби от над 1000 партньорства. Това демонстрира отчет на Drake Star Partners за световните спортни технологии за 2022 година

Проучването проучва сливанията и придобиванията, финансирането и интензивността на обществения пазар през годината. Пазарът на сливания и придобивания генерира 78.3 милиарда $ стойност на покупко-продажбите, отбелязвайки 70-процентно нарастване на годишна база.

До огромна степен това се дължи на препоръчаното от " Майкрософт " придобиване на Activision на стойност 68.7 милиарда $.

Най-активните пазари в региона на сливанията и придобиванията са били фентъзи спортовете, електронните спортове, както и хазартът.

Проучването заключва още, че макар забележителната динамичност в областта на спортните технологии е имало и опасения, че започващите и други компании ще се затруднят да притеглят вложения поради по-широките макроикономически провокации, в това число повишението на лихвените проценти. Големите софтуерни компании не останаха предпазени против тези провокации, за което свидетелстват няколко обилни кръга на съкращения.

" Бързоразвиващият се пазар на спортни технологии стана очевидец на рекордна консолидация през 2022 година и на доста мощен приток на вложения в частни компании ", разяснява Мохит Парек, шеф в Drake Star Partners.

" Очакваме 2023 година да бъде още една година на мощна консолидация и възходящи вложения в екосистемата на спортните технологии, защото стратегическите и финансовите вложители и купувачи не престават да бъдат мощно амбициозни в придобиването на активи и има огромен запас от действителен, както и пресен капитал, който е разполагаем за разрастване в региона на спортните технологии ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР