През май се възражда природата, а с нея и ние.

...
През май се възражда природата, а с нея и ние.
Коментари Харесай

5 изложби, които не трябва да пропускаме през май

През май се възражда природата, а с нея и ние. Отново душите политат свободни над зелените поляни, цялостни с леки глухарчета. Време е за повече хубост в живота ни. Време е за изкуство! Ето и петте, които не трябва да пропущаме през този месец.

Галерия ПАРИЖ

Ул. " Цар Самуил " 47

На 10 май в „ Париж “ се открива следващата независима галерия на младия, само че към този момент одобрен график и живописец Димитър Каратонев. Заглавието „ Кадифено утро ” приказва искрено за това, което носят платната, които ще забележим – а точно чувството за деликатност, мекост и ефирност.

Изложбата ще продължи до края на май и в нея ще бъдат показани към тридесет произведения, като една част от тях са елегантни графики в дребен и междинен формат, а другата – маслена живопис. Димитър Каратонев за следващ път сътворява обичаните си пейзажи, само че този път нов акцент в тях е цветът – за разлики от предходни негови изложения, в този момент цветовете са доста ярки, ведри, слънчеви, контрастни, които като че ли крещят, че животът има потребност още веднъж да бъде кондензиран с активност, мощ и мощност.

Големи слънца, звезди, облаци, луни, тополи, лодки и дребни къщички – всичко това е част от образния език на създателя.



Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР