През март 1995 г. в. Дума публикува статия от Илия

...
През март 1995 г. в. Дума публикува статия от Илия
Коментари Харесай

Мъката на съдебната реформа: Когато гущерът не може да си скъса опашката

През март 1995 година в. " Дума " разгласява публикация от Илия Павлов, в която президентът на " Мултигруп " приканва страната да даде опция на незаконните групировки да легализират противозаконните си капитали, а самите те да се откажат от незаконния си бизнес - по този начин, както гущерът си къса опашката. Речено - сторено. Но създателят, погубен показно няколко години по-късно, беше пропуснал да спомене, че това в действителност е трик за заблуждаване на съперника, след който пораства нова опашка. С времето незаконният гущер освен оцеля, само че се настани и в ръководството на страната - там главата и опашката се сляха в едно, което направи трика с късането рисков.Това в действителност е казусът със правосъдната промяна, който изтезава гущерското болшинство в Народното събрание. Принудено от събитията към милиардите от проекта за възобновяване, които е калкулирало в светлото си бъдеще, то би трябвало да измисли по какъв начин да отреже най-важната си опашка - основния прокурор, и да я смени с нова, без да засегне главата.

През март 1995 година в. " Дума " разгласява публикация от Илия Павлов, в която президентът на " Мултигруп " приканва страната да даде опция на незаконните групировки да легализират противозаконните си капитали, а самите те да се откажат от незаконния си бизнес - по този начин, както гущерът си къса опашката. Речено - сторено. Но създателят, погубен показно няколко години по-късно, беше пропуснал да спомене, че това в действителност е трик за заблуждаване на съперника, след който пораства нова опашка. С времето незаконният гущер освен оцеля, само че се настани и в ръководството на страната - там главата и опашката се сляха в едно, което направи трика с късането рисков.

Това в действителност е казусът със правосъдната промяна, който изтезава гущерското болшинство в Народното събрание. Принудено от събитията към милиардите от проекта за възобновяване, които е калкулирало в светлото си бъдеще, то би трябвало да измисли по какъв начин да отреже най-важната си опашка - основния прокурор, и да я смени с нова, без да засегне главата.

В забавния " протест " против Иван Гешев на дългогодишния му сподвижник в прокурорските кавги Борислав Сарафов може да се види поръчка за сходна регенерация. Още повече че в предходния парламент ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия поддържаха концепцията на водача на " Възраждане " точно шефът на следствието, който пост заема Сарафов, да проверява основния прокурор, само че времето не стигна за второто четене.

Гешев обаче не пропусна да подсети, че управлява основни точки в главата. Както в продължение на 17 години да вземем за пример не забелязваше извращенията, които страната и общинските препоръки на ГЕРБ направиха с Пловдивския панаир, с цел да го дарят на почетния консул на Русия в града (и съветски гражданин) Георги Гергов, по този начин в сряда прокуратурата ненадейно се самосезира по проблема. Не че, несъмнено, нещо съществено ще произтече от това. То е единствено увещание, че в симбиозата сред правосъдната и политическата власт всяко състояние е споделено.
Реклама Свързани публикации Истински вести и други истории 12 май 2023, 10:24 Три кг тротил, или три тона фарс 5 май 2023, 06:05 Съдът не разрешава на прокуратурата да приключи делото за " Осемте джуджета " 2 март 2023, 14:43 " Алтернативната " правосъдна промяна: Как работи връзката сред прокуратурата, ГЕРБ и " Възраждане " 31 януари 2023, 08:30 Парламентът поддържа концепцията на " Възраждане " шефът на следствието да проверява основния прокурор (допълнена) 26 януари 2023, 15:32
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР