През лятото на миналата година, изпълнителният директор на Tesla и

...
През лятото на миналата година, изпълнителният директор на Tesla и
Коментари Харесай

Мъск: Ще има готов прототип на Tesla Optimus до края на септември

През лятото на предходната година, изпълнителният шеф на Tesla и SpaceX Илън Мъск, че компанията работи по хуманоиден робот с кодовото име Optimus. Става дума за машина с изкуствен интелект, която ще се самообучава в осъществяването на елементарни действия, които да влизат в помощ на хората, както и автоматизирани задания, като да речем в производството. Един от акцентите в създаването на Optimus, показа през август предходната година Мъск, е да бъдат избегнати рисковете, свързани с изкуствения разсъдък, за които самият той приказва на няколко пъти. А тази седмица стана ясно, че Tesla ще има работещ първообраз на Optimus още през септември. Както към този момент ви съобщихме при започване на тази година, проектите на Tesla е серийното произвеждане на Optimus през идната година.

По-рано този месец Илън Мъск написа в профила си в обществената мрежа Twitter, че второто издание на Tesla AI Day (първото му издание се организира през 2021) ще бъде занимателен и вместо през август, ще се организира в края на септември. Причината за това е точно Optimus (преди прочут, като Tesla Bot), като Мъск показа, че дотогава е евентуално да има работещ модел на робота.

„Надявам се, че ще разполагаме с забавен първообраз, който да покажем на хората. В Tesla имаме един доста надарен екип, с който работим в тясно съдействие, с цел да имаме първообраз на хуманоиден робот до края на септември. Смятам, че се движим по график, с цел да го представим тогава“, показа Мъск по време на икономическия конгрес в Катар по-рано тази седмица, представен от Electrec.co. Очаква се, че по време на Tesla AI Day #2 ще бъдат показани повече детайлности за суперкомпютъра на компанията Dojo, както и развиването на проучванията им по повод самостоятелния транспорт. По време на упоменатото събитие, Мъск приказва също по този начин за следващ път за потребността от строги регулации на изкуствения разсъдък, посредством които да се избегнат най-големите опасности в тази област.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР