През лятото на 2021 г. се разчу за договор за

...
През лятото на 2021 г. се разчу за договор за
Коментари Харесай

Лена Бориславова получавала 13 690 лв. на месец от ББР с нищожен договор

През лятото на 2021 година се разчу за контракт за правно обслужване сред Българската банка за развиване (ББР) и правната адвокатска фирма, в която работи Лена Бориславова, сегашна шефка на кабинета на Кирил Петков. Документи с, които "Гласове " разполага, демонстрират, че Бориславова е получавала сериозна сума от държавната банка въз основата на незабележим контракт. Той е доказан от ББР от лица, които нямат представителна власт към трети страни. Копие от писмото, с което се удостоверява контракта, демонстрира, че Лена Бориславова е трябвало да проучва документи, да съветва и най-важното – да бъде тъкмо избраното лице, на което адвокатската адвокатска фирма да разпорежда тези услуги.
Шефката на кабинета на Кирил Петков е работила нелегално, получавайки сериозни суми от Българската банка за развиване, показват данните за контракта на Лена Бориславова с ББР.
 
Писмото за удостоверение и действително активирането на контракта е осъществено с подписите на Владимир Георгиев и Цанко Арабаджиев на 01.07.2021 година – шест дни преди да имат право за това. Те са вписани в Търговския указател на 07.07.2021 година и това е датата, от която могат да съставляват банката пред трети лица и да подписват контракта и потвърждаващото писмо за Лена Бориславова. С тези действия са нарушени съществуващи правила, като банката е задължена с разноски, които отиват в джоба на актуалната шефка на кабинета на Кирил Петков.
 

 

Факсимиле от писмо за удостоверение, с което контракта влиза в действие
 
Прави усещане, че договорът е с адвокатско сдружение „ Джингов, Гугински, Кючуков и Величков “, само че е с тъкмо изтъкване на Лена Бориславова при месечно заплащане 13 690 лева или 164 289 лева годишно без Данък добавена стойност, без разходи и без в допълнение уговорените спомагателни 274 лева на час.
 
Договорът е преустановен, когато доближената на Кирил Петков се включва в политическата конкуренция. Преди това тя е била адвокат на неговата фондация „ Център за приложни проучвания и нововъведения “, в която е била и преподавател.
 
По времето на нищожния ѝ договор с ББР, Бориславова е имала кабинет в Министерството на стопанската система, възложен ѝ от служебния министър Кирил Петков на същия етаж, на който се намира и неговия кабинет. Припомняме, че Конституционният съд разгласи назначението на самия Петков в служебното правителство за незначително поради двойното му поданство по това време. 
 
Кирил Петков и Лена Бориславова са и измежду учредителите на "Да, България "
 
До подписването на скандалния контракт с адвокатското сдружение, в което работи Бориславова, също се стига след кавги, когато през целия месец юни 2021 година Кирил Петков прави опити да смени управлението на ББР. Той подава поредност от претенции в Търговския указател, като си разрешава да нападна обществено съда и неговите решения. Петков заяви, че ще подава претенции, до момента в който не се откри осъждам който да ги удовлетвори. 
 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР