През изминалото денонощие на територията на областта се проведе специализирана

...
През изминалото денонощие на територията на областта се проведе специализирана
Коментари Харесай

Спецакция в Пазарджишко! Униформени проверяват наред СНИМКИ

През миналото денонощие на територията на региона се организира профилирана полицейска интервенция. Нейната цел бе да се извършат дейни дейности по противопоставяне на битовата престъпност, опазването на публичния ред и пътната сигурност.

Акцент бе подложен на дребните и отдалечени обитаеми места в района. В масираната акция взеха присъединяване чиновници от всички полицейски структури на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пазарджик, полицейските ръководства в Пазарджик, Велинград, Панагюрище, Пещера и Септември, екипи от Зоналното жандармерийско ръководство в Пловдив. В разнообразни стадии от реализацията са и инспектори от Дирекция „ Инспекция по труда “ и ОД “Безопасност на храните “ в Пазарджик.

По време на полицейските дейности са тествани 1452 индивида, 1028 моторни транспортни средства, 17 пункта за изкупуване на железни боклуци, 12 автоморги и сервизи, 20 заложни къщи и 73 търговски обекти/ павилиони, магазини, кафенета, питейни и увеселителни заведения/. Регистрирани са 17 закононарушения, формирани са 11 досъдебни производства и 7 преписки, като в тази връзка са арестувани за период от 24 часа в арестните пространства са 8 лица.  Съставени са 69 акта и 171 фиша за установени нарушавания на Закона за придвижване по пътищата и Закона за българските персонални документи.

По време на спецоперацията чиновници на бранш „ Криминална полиция “ при РУ-Пазарджик откриха и обезвредиха следващата добре оборудвана наркооранжерия от закрит вид. В околност край Пазарджик, в солидна сграда криминалистите разкрили няколко пространства, в които бил отглеждан канабис. Установено е съществуването на саксии със 182 растения в друг стадии на развиване. Стаите били оборудвани със системи за надзор над осветеността, температурата, влажността на въздуха, имало построена система за напояване. В резултат на полицейските дейности са конфискувани общо 41 кг зелена листна маса и 336 грама суха маса от глави и съцветия. Задържан е 47-годишен от Пазарджик, който е ползвател на постройката и намиращите се вътре уреди. В рамките на към две седмици това е третата оранжерия за развъждане и обработка на марихуана открита от чиновниците на бранш „ Криминална полиция “ при РУ-Пазарджик. Предишните две бяха открити на територията на пазарджишкото село Добровница. 

При осъществяване на акцията са открити още един причинител на обир във Велинград, както и създателите на домови обири в Септември, Пещера, Велинград и Пазарджик. Задържан е 20-годишен от велинградското село Побит камък, нанесъл побой над собствен връстник от прилежащото село Абланица. Екипи на РУ-Панагюрище и горското стопанство в средногорския град установили, че 40-годшен мъж от Стрелча съхранявал в парцела си към 20 кубика дърва от друг тип. Дървесината не била маркирана, а мъжът не разполагал с никакви документи за нейния генезис. Полицаи от бранш „ Противодействие на икономическата престъпност “ са засекли 22-годишен гражданин на пазарджишкото село Мало Конаре, които употребявал неистинска тапия за приключено приблизително обучение. Мъжът показал неистинският формален документ в бранш „ Пътна полиция “ с желание да му бъде издадено удостоверение за ръководство на МПС.     

 

 



Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР